Voorbeschouwing Ajax-RBC; Zonder Grygera, Sneijder en Boakye

Ajax zal het de komende weken zonder de Tsjech Grygera moeten doen. De verdediger die overigens al geschorst zou zijn tegen RBC vanwege zijn zesde gele kaart van het seizoen, liep op de training een zweepslag op. Bij het wegsprinten schoot het in zijn kuit. Hij is daar nog een aantal weken mee zoet en mist daardoor onder andere de twee Champions League duels tegen Inter. Voor Blind maakt Grygera’s blessure het er niet makkelijker op om een defensie samen te stellen voor het duel met RBC Roosendaal van komende zondag. Trabelsi is herstellende van blessure aan zijn bilspier, Boakye kampt met een overstrekte knie. Grygera speelde de laatste weken als rechtsback vanwege de absentie van Trabelsi en na het vertrek van Nigel de Jong. John Heitinga nam Grygera’s plaats in het hart van de Amsterdamse achterhoede (naast Thomas Vermaelen) over.

Woensdag hoopt Blind wel te kunnen beschikken over Boakye en Trabelsi, net als over Wesley Sneijder. ,,Het lijkt me logisch dat ik in de opstelling van zondag rekening houd met wat we tegen Inter van plan zijn. Daarmee zeg ik niet dat de wedstrijd tegen RBC niet belangrijk is”, aldus Blind op Ajax.nl.

Debuut Timisela?
Blind liet doorschemeren dat de kans aanwezig is dat Michael Timisela zondag tegen RBC als rechtsback wordt opgesteld. Vanwege de blessures van Grygera, Trabelsi en Boakye heeft Blind twee keuzes: Heitinga in het centrum laten staan en Michael Timisela zijn debuut laten maken of Heitinga naar de rechtsback plaats halen en Maduro terug laten zakken. Hij moet dan opnieuw weer diverse wijzigingen maken in zijn elftal, iets wat Blind, al dan niet noodgedwongen, al zowat het hele seizoen aan het doen is.

RBC stevent op record af
RBC kent hele andere zorgen dan Ajax. De club uit Roosendaal staat stijf onderaan. In 23 wedstrijden tot dusverre dit seizoen wist de club nog niet één wedstrijd te winnen! Daarmee is de club hard op weg naar een record; het minst aantal punten ooit in de Eredivisie! De club zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. De volle ziekenboeg van RBC Roosendaal belooft ook niet al te veel goeds; Trainer Robert Maaskant kan ook geen beroep doen op de al langer geblesseerden Arjan Ebbinge, Ali Elkhattabi en Danny Guijt. Vorige week kwam daar Nyron Wau nog eens bij.

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Ajax wordt gezien als grote favoriet voor de winst in de wedstrijd tegen RBC. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,12 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 6,85 keer en voor een zege van RBC 16 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,57=16,80 euro. Unibet (voorheen MrBookmaker) heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts