Ajax met horten en stoten langs Heerenveen naar halve finales beker: 0-3

Zonder opnieuw ook maar één moment te imponeren heeft Ajax zich, ten koste van Heerenveen, geplaatst voor de Halve finales van de KNVB-beker. Door een cadeautje van de Friese verdediger Breuer kreeg Ajax de 0-1 geheel tegen de verhoudingen in in de schoot geworpen. Rosales benutte dit buitenkansje dankbaar: 0-1. Mede dankzij twee treffers in de slotminuten plaatste Ajax zich vervolgens geflatteerd voor de laatste vier van de nationale beker: 0-3.

Ajax startte het duel zoals bijna traditiegetrouw de laatste tijd te noemen; rommelig en schijnbaar zonder enig vertrouwen. Heereveen zette Ajax direct onder druk, corner op corner, kansje op kans volgde. Stekelenburg voorkwam enkele malen dat Heerenveen de leiding nam. Hij redde bekwaam op doelpogingen van Hansson en Bruggink, bij absentie van Huntelaar en Samaras gelegenheidsspits van Heerenveen. De blunder van Breuer kwam dan ook als een geschenkt uit de hemel voor Ajax. De kansloze doelman Vandenbussche kon niet meer voorkomen dat Rosales koelbloedig afstrafte: 0-1.

De voorsprong zorgde niet dat Ajax beter ging spelen, het bleef rommelig. Blind reageerde defensief toen zijn collega Verbeek met het inbrengen van extra aanvaller Tarvajarvi een beslissing probeerde te forceren. Hij bracht verdediger Heitinga voor schaduwspits Sneijder en liet Grygera als extra voorstopper fungeren. Niet lang na een schot van Huntelaar tegen de paal had Ajax geluk dat scheidsrechter Haverkort de bal tien minuten voor tijd niet op de stip legde toen Vermaelen duidelijk zichtbaar Nilsson vloerde.

Huntelaar
Klaas Jan Huntelaar beleefde een warme avond in Heerenveen. Vanaf het moment dat de naam van de nieuwe spits van Ajax door de stadionspeaker werd genoemd bij het bekend maken van de Ajax-opstelling tot ver na het einde van het duel werd er geapplaudiseerd door het Friese publiek voor hun voormalige topscorer. Zuur voor hen was het dan ook dat juist Huntelaar, met zijn eerste goal voor Ajax, de wedstrijd besliste in de slotminuut de wedstrijd: 0-2. De ‘man van 9 miljoen’ juichte ingetogen uit respect voor zijn oude club. Emanuelson probeerde de zege van Ajax nog wat meer glans te geven door ook nog de 0-3 te maken maar kon niet verbloemen dat wat Ajax de hele avond op de mat gelegd had toch erg mager was.


Klaas Jan Huntelaar in duel met Heerenveen-verdediger Breuer


Huntelaar zeer ingetogen nadat hij Ajax op 0-2 heeft gezet


Feyenoord is de volgende!

Met dank aan o.a. Ajaxpride.nl voor het fotowerk

Heerenveen – Ajax 0-3 (0-1)
9 Rosales 0-1
89. Huntelaar 0-2
90. Emanuelson 0-3.

Scheidsrechter: Haverkort
Toeschouwers: 21.600.

Opstelling Heerenveen:
Vandenbussche; Seip, Hansson, Breuer en Drost (74. Derveld); Kissi (74. Hanssen), Bosvelt en Pranjic; Yildirim (61. Tarvajarvi), Bruggink en Nilsson.

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Grygera, Maduro, Vermaelen en Emanuelson; Galasek, Sneijder (67. Heitinga) en Lindenbergh; Rosales (72. Babel), Huntelaar en Rosenberg.

Related posts