Koeman: ‘Ajax kan zeker winnen van Manchester United’

Ronald Koeman was woensdagavond een aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd tussen Ajax en Olympique Lyon. De oud-trainer van Ajax liet na afloop weten genoten te hebben van het spel van Ajax en dicht de ploeg van Peter Bosz goede kansen toe om dit seizoen de Europa League te winnen.

‘Het was een geweldige wedstrijd en eindelijk weer eens reclame voor het Nederlands voetbal. De intensiteit waarmee Ajax speelde was zeer goed, er werd prima druk gezet en ze hadden een nog grotere uitslag kunnen neerzetten. Laat ze nu eerst maar de finale halen en treffen ze daarin Manchester United dan kan Ajax zeker winnen, dat weet ik zeker’.

Bron: NOS

Related posts

25 Comments

  1. woody79

    vond man u niet sprankelend, wat ons aller wel was. kijken of wat dat in stockholm kunnen evenaren. wordt dan een prachtig affiche.

    1. jood84

      Man United speelde zeker belabberd.. Ik ben er niet van onder de indruk in ieder geval

      1. dickst14

        Verschrikkelijk om te zien ja
        Maar ze gooien het achter dicht en zijn fysiek sterk. Overal waar die Mourinho trainer is heeft hij de beste spelers ter wereld en herintroduceerd hij het catenaccio. Een zegen voor het voerbal als Ajax zou winnen in ieder geval.

    2. AjaxKat

      Ok thanks woody, kon niet kijken!
      En Koeman kan t weten.
      Clubs met historie in de finale (als het goed is, ik hoop het zo!!!). Wat een strijd op het middenveld wordt dat: Ziyech/Pogba, Klaassen/Mata en Schöne/Rooney. Weet eigenlijk niet of de genoemde MU’ers ook spelen. Zlatan in elk geval niet gelukkig. Hopelijk halen we de finale. Ik hoop het zo, ik hoop het zo…

  2. -buitenkantje rechts-

    Heb na Schalke al gezegd dat dit Ajax met afjagen vd tegenstander en de individuele kwaliteiten die we nu hebben ieder team kan verslaan..
    Vergis je niet.. Lyon is echt een Europees topteam dat door Ajax werd weggevaagd!

  3. Dagrump

    Ben het met Koeman eens!!
    Als alle spelers dit afjagen en vol er boven op zitten en en het helpen van elkaar en knokken voor elke bal en vanaf de eerste min de volle focus hebben en 95 min kunnen volhouden moet het lukken!! HEEL VEEL SUCCES ALVAST MANNEN❗️❗️En nogmaals GEFELICITEERD met hele mooie overwinning !!

  4. dioajax

    als ajax naar de finale gaat (Ben ik zeker van)dan geven onze jochies alles om de cup te winnen…ik kan niet stopped om de videos van de 4-1 te kijken….Kippenvel en nog steeds tranen in mijn ogen….en veel van af het begin van het seizoen hadden Bosz heel veel dingen genoemd….kakkie dit kakkie dat maar Wat een ironie…Bosz via onze Cruijf brengt ajax terug naar de europese top en de Hele wereld zegt en schrijven over onze ajax….maar ook als we het niet winnen Ben ik trots…en je kan zien dat veel spelers bij elkaar willen blijven omdat ze een team zijn…hoop dat ajax niemand verkoopt en dit team in takt houden….als ze wel iemand verkopen dan breng een goeie versterking…ajax gaat knallen volgende jaar in cl als we gaan maar ook in de eredivisie…

    1. JuBAFCA

      Ik durf een voorspelling af te geven dat, Sanchez,Klaassen,Onana,zeker weggaan.
      En het zou mij niet verbazen als er ook getrokken gaat worden aan Dolberg en de Ligt en Zyech.
      Uiteraard hoop ik dat ik het mis heb maar ben er bang voor!

      1. Bakkie

        Sanchez en Onana blijven nog een jaar denk ik, dit is pas hun eerste seizoen. Klaassen mag gaan als er een mooie club voorbij komt (met 20 miljoen in de portemonnee)

          1. AjaxKat

            Denk dat iedereen de intentie heeft nog een seizoen te blijven. Juist de spelers die dit seizoen debuteerden in Ajax 1. Ziyech sprak al uit dat het mooi zou zijn als deze groep bij elkaar blijft. Alleen Klaassen heeft gezegd open te staan voor een transfer. Maar met een EL-finale in zicht vind ik een bedrag rond 30 miljoen ook niet gek voor een veelscorende box to box speler die ook een ploeg op sleeptouw kan nemen en al een poos aanvoerder is. Daarom zal een finale tegen ManU echt mooi zijn omdat je dan echt kan vergelijken hoe goed Klaassen is tov de ruim 100 miljoen van Pogba.

          2. Widi

            Ik denk en hoop dat je gelijk hebt. Behalve Tete. Die gaat volgens mij weg.

  5. Kevke87

    ook qua affiche zal zo een finale veel beter bekeken worden met een man utd ipv celta. dat de wereld eindelijk weer kan zeggen, welkom terug in de Europese top Ajax. ik voel dat we de beker gaan pakken.

  6. Geroldkohlen

    het was slecht van celta en man u, ik ben totaal niet onder de indruk.

  7. Indojood

    Ik heb helemaal niets tegen Celta maar voor die schijtkakkerlak Guinetnie hoop ik dat United het redt.

  8. Jimmy1971

    Eerst maar naar de finale toewerken , maar wat een affiche is dat AJAX – MAN UNITED ..

  9. Jari10

    Weinig voetbal in ManU. Mourinho bouwt weer een blok fysiek geweld in maar er zit veel te weinig creativiteit in. Die rare belg op het middenveld is toch een drama!! Arme Pogba, ik denk dat hij na de finale bij ons in het vliegtuig stapt. Is toch vreselijk voor die jongen daar te spelen.

    Celta is voor ons gevaarlijker dan ManU. Die pakken we!

  10. Ajax Barcelona

    Man U is de lastigste tegenstander voor het geval we zelf in de finale komen. Ongelooflijk laf voetbal. Krijgen altijd een paar kansen, zie ook tegen Celta en winnen vervolgens een waardeloze wedstrijd.

Comments are closed.