Cruijff: ‘Nederlands voetbal doet zeer aan je ogen’

0328nederland-turkije_sneijder

Johan Cruijff laat vandaag in zijn column in De Telegraaf weten dat het Nederlands voetbal hem niet meer kan bekoren. Na de Eredivisie, Champions League en Europa League is het nu ook duidelijk waar het Nederlands elftal staat, volgens Cruijff.

Onze rol raakt overal uitgespeeld want de wedstrijd van Oranje tegen Turkije was natuurlijk niet om aan te zien. Je ziet de gekste dingen gebeuren in het veld. Een spits die de bal voor zich langs laat gaan is natuurlijk nooit goed gefocust want zijn eerste taak is om de bal te volgen. De oorzaak ligt puur aan de opleiding bij de trainers of bij de opleiders van de trainers, en misschien moet dat wel helemaal op de schop. Dit voetbal doet zeer aan je ogen en het spel is een verlengstuk van wat de clubs al een heel tijdje laten zien in de Eredivisie en op Europees niveau’.

Overigens had Cruijff ook nog een advies aan drie van de vier internationals van psv die zaterdag hun opwachting maakten. Dat zou de top van de eredivisie moeten zijn, maar zoals ze tegen Turkije speelden raad ik ze aan nog even in Nederland te blijven. Bijna alles ging namelijk fout. Als trainer moet je toch ook zien dat een speler als Davy Klaassen organisatorisch en tactisch meer in zijn mars heeft dan het hele elftal van Turkije bij elkaar. Vreemd dat hij niet mocht invallen gezien het spelbeeld in de tweede helft’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

33 Comments

  1. JCruijff

    Precies dat roep ik al jaren maar niemand wil luisteren. Typisch geval eigen schuld, dikke bult.

  2. jeroen81

    klopt ik sluit me bij je aan JCruijff dan kan ik et hellemaal nie bevatten dat de kaarten duurder worden

  3. antonajax

    Hij slaat de spijker op z’n kop. Het niveau is gewoon slecht. Als je over 2 wedstrijden tegen de nr.3 van Oekraïne niet beter bent is dat al een teken aan de wand.

  4. paullus

    Niet alleen het Nederlands elftal doet zeer aan je ogen
    Maar Ajax kan er ook wat van
    En dan de prijs verhogingen van de seizoen kaarten doen zeer aan je knip

  5. Kevke87

    een trieste maar helaas al te ware constatering. het niveau is gewoon droevig en met mensen als bert van oostveen, jelle goes enz. enz. aan het hoofd van van dit voetbal wordt het vvoorlopig echt niet beter. wat JC zegt, het moet helemaal op de schop.

  6. Slingertje.

    Pure onkunde bij Oranje maar oh oh wat vinden die overschatte jochies zichzelf goed. De meeste spelers zijn het Oranje shirt niet waard.

  7. FdB=Ajax

    Het Nederlands voetbal wordt aan alle kanten ingehaald door clubs met geld. Dus het is inderdaad tijd dat er iets gaat gebeuren. Ons landje en onze competitie zijn niet interessant genoeg voor oliesjeiks, dus moeten we creatief zijn! En vernieuwend! Daar staat Nederland bekend om!

  8. Sonsee

    Als Hiddink z’n oogappeltje op de bank Plaatst en pisvee bril afzet ken het misschien nog wel wat worden.

    1. Coenie

      Nog niet zo over nagedacht, maar kan mij wel vinden om een Affelay op de bank te laten en een Klaassen daar neer te zetten

      1. 040-Ajacied

        Affelay op de bank??? Ik zou die vent niet eens oproepen voor het NL-elftal…

  9. quadsboy

    Gewoon meer saus erop komt het wel goed plus de jeugd komt eraan die hebben wel wat in hun Mars

    1. AFCA my World

      Daar heb je een punt,maar die jonge jongens zijn er nog niet,maar goed een EK missen is prima, krijgen ze misschien zelf door dat ze niet goed bezig zijn had trouwens GH wel meer verwacht,dacht een makkelijk klusje te hebben en dat blijkt niet zo te zijn !

      1. Remco425

        De laatste keer dat Guus geluk had en succes is alweer een tijdje geleden. In Turkije bakte hij er niets van en in Rusland was ook al niet geweldig

  10. Sem

    Derde op het wk en tweede van Europa maar met de ek kwalificaties hebben ze de grootste moeite

  11. Ajax nr 1

    Je ziet de gekste dingen gebeuren in het veld. Een spits die de bal voor zich langs laat gaan is natuurlijk nooit goed gefocust want zijn eerste taak is om de bal te volgen. De oorzaak ligt puur aan de opleiding bij de trainers of bij de opleiders van de trainers, en misschien moet dat wel helemaal op de schop. Dit voetbal doet zeer aan je ogen en het spel is een verlengstuk van wat de clubs al een heel tijdje laten zien in de Eredivisie en op Europees niveau’. Wel mooi dat Cruijff deze uitspraken doet en dat hij de opleiding bij AJAX heeft opgezet

    1. Remco425

      Wat wil je daarmee zeggen? Wat niemand uit de Ajax opleiding van de afgelopen 5 jaar stond hier op het veld

      1. Ajax nr 1

        Op eredivisie en europees niveau doet AJAX toch ook nog een beetje mee. AJAX was altijd een begrip in de wereld en iedereen wilde leuk voetbal kijken. Nu zijn we een weg ingeslagen onder het bewind van Mr J Cruijf en hoor dan wat hij zeg. Ja bedankt Mr J Cruijf en cornuiten bedankt voor dat ik mag genieten van dit verschrikkelijke spelletje van jullie.

        1. Remco425

          ook van het huidige Ajax is er geen speler die die revolutie in de jeugd heeft meegemaakt. Afwachten wat de huidige A1 en jonger in de toekomst gaan doen. Pas dan kan je JC erop afrekenen.

  12. Remco425

    het blijkt maar weer wat voor prestatie Van Gaal heeft neergezet met nagenoeg hetzelfde team

      1. Ajax nr 1

        Wordt jij eens wakker niveau 0 in meneer Van Gaal zijn tijd werd er tenminste leuk aantrekkelijk voetbal gespeelt. En dan nog het mooiste hij wint bijna altijd prijzen. Blijf jij maar lekker bij een beleid van iemand die altijd alleen maar spreekt en verder niets zelf te onderneemt en voetbal laat spelen waar helemaal niemand vrolijk van wordt. Dan blijf ik lekker bij mijn eigen visie en blijf fan van MENEER VAN GAAL.

  13. jojocoolio

    Kan mij het Nederlands elftal schelen… Ik vind het belangrijker dat Ajax goed speelt

  14. fjonkman

    Jopie Cruijff heeft helemaal gelijk hoor, maar ik zie hem nog steeds niet in trainingspak het veld opstappen om zich “hands-on” met de jeugd aan de slag te gaan.. Dan maar niet op de voorgrond, maar op de Toekomst.. Kun je nagaan wat voor een impact hij op de jeugd zou kunnen hebben?!

  15. timkloppers

    hiddink heeft voorkeur voor psv spelers. affelay oproepen. veel geblesseerd en ook niet zoveel gespeeld. die mot je niet eens willen meenemen.

Comments are closed.