Live Ajax – Vitesse: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Vitesse op het programma. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je wederom een tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – Vitesse staat voor de 37ste keer op het programma met dertig zeges voor Ajax en zes voor Vitesse. Vorig seizoen eindigde het duel in 2-2. Tadic en Lucca scoorden voor Ajax terwijl Manhoef dat twee keer deed voor Vitesse. Ajax staat momenteel twaalfde met twaalf punten elf wedstrijden. Vitesse is hekkensluiter met 8 uit twaalf.

Higler aangesteld als arbiter
Dennis Higler is door de KNVB aangesteld als arbiter voor deze wedstrijd. Vanaf de zijlijnen zal hij worden bijgestaan door Vandeursen en Bodde. Vierde official is Ruperti. In Zeist zit de VAR Nagtegaal met zijn assistent De Nas.

F Side blijft leeg
De KNVB heeft bepaald dat de F-Side zaterdagavond leeg moet blijven. De maatregel is het gevolg van de ongeregeldheden die er op 24 september voor zorgde dat De Klassieker tegen Feyenoord werd stilgelegd en uiteindelijk zelfs helemaal werd gestaakt. Zaterdagavond zullen de vakken 125 tot en met 129 op last van de aanklager betaald voetbal leeg moeten blijven. Daarnaast is Ajax ook veroordeeld tot het betalen van een boete ter hoogte van 25 duizend euro, zo heeft de voetbalbond bekend gemaakt.

Brobbey en Sutalo twijfelgevallen
Het is nog onduidelijk of Brian Brobbey en Josip Sutalo zaterdagavond in actie kunnen komen, zo heeft trainer John van ’t Schip vrijdag op de persconferentie laten weten. Steven Berghuis en Steven Bergwijn lijken wel hersteld van een lichte blessure. ‘Met Bergwijn en Berghuis gaat het goed, Ahmetcan Kaplan en Silvano Vos spelen vrijdagavond met Jong Ajax. Sutalo en Brobbey zijn twijfelgevallen. We moeten het even afwachten’, zo zei Van ’t Schip.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts