Jong Ajax speelt gelijk tegen Roda; Doelman Setford gruwelijk in de fout

Jong Ajax kende vrijdagavond een dramatische start van de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. Doelman Charlie Setford liet zich de bal in de negende minuut knullig afsnoepen door Vaclav Sejk, die eenvoudig de 0-1 kon binnentikken voor de bezoekers. Centrumverdediger Olaf Gorter leek kort daarvoor al in de fout te gaan, maar kon de bal nog op tijd naar Setford passen. De pas negentienjarige keeper dribbelde vervolgens zijn eigen strafschopgebied uit, maar ging daarbij in de fout. Sejk schoot vervolgens raak in een leeg doel, tot frustratie van Setford en zijn ploeggenoten.

Hans Kraay junior reageert bij ESPN op de flater van Setford. “De bal wordt heel slecht teruggespeeld, maar je kan hem toch gewoon een jetser geven? Hij moet niet aan de wandel gaan, hij moet hem in een keer wegrossen.”

Jong Ajax kwam de fout van Setford overigens snel te boven. Slechts vier minuten na de 0-1 van Roda JC tekende Silvano Vos namelijk voor de gelijkmaker op Sportpark De Toekomst via een mooi afstandsschot. In het vervolf werd er niet meer gescoord.

Jong Ajax – Roda JC 1-1 (1-1)
0-1 Vaclav Sejk (9′)
1-1 Silvano Vos (13′)

Opstelling Jong Ajax:
C. Setford; Gaaei (23.Henry), Gorter (83.Bouwman) Gooijer, Martha; Vos, Chahid (46.Chourak), Fitz-Jim; Boerhout (60.Speksnijder), Rijkhoff, Banel.

Opstelling Roda JC:
Raatsie; Reith, Didden, Beerten, Muller; Kongolo, Ould Chikh (62.Daneels); Van der Heide (46.Dzepar), Ouaissa, Zauner; Sejk

Related posts