Kroes haalt vernietigend uit: ‘Mislintat is een meesteroplichter’

Alex Kroes zal naar verwachting in maart 2024 beginnen aan zijn klus bij Ajax om de weggestuurde Sven Mislintat te vervangen. In het boek ‘Ajax in crisis’, dat vandaag verschijnt, wordt de toekomstig algemeen directeur geciteerd en haalt hij vernietigend uit naar Mislintat. Het boek, geschreven door Menno de Galan, geeft een inkijk in de neerwaartse spiraal waar Ajax momenteel in verzeild is geraakt.

‘Vier linksbacks’!, doelt Kroes op het binnenhalen van Gastón Ávila en Borna Sosa, terwijl Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine al bij Ajax zaten. ‘Ik had mensen een klap in hun nek gegeven als ik er als algemeen directeur weet van had gehad. Vier linkerverdedigers en geen enkele rechtsbuiten. Het is echt verschrikkelijk. Sven Mislintat is een ‘meesteroplichter, een charmante zwendelaar’. De afgelopen twee zomerse transferperiodes waren in mijn ogen ‘de slechtste uit de geschiedenis van Ajax’. In ‘Ajax in crisis’ beschrijft Menno de Galan de implosie van Ajax van binnenuit. Hij sprak uitgebreid met een insider en diverse andere bronnen over het vertrek van Overmars en de daaropvolgende gebeurtenissen, zoals het interne onderzoek naar het gedrag van Overmars, de verrassende komst en het snelle vertrek van technisch directeur Sven Mislintat en de rol van algemeen directeur Edwin van der Sar. Met het vertrek van Overmars en daarna trainer Erik ten Hag en de dragende spelers Daley Blind en Dušan Tadic komt een einde aan een zeer succesvolle periode. Het werpt de club niet alleen in een bestuurlijke chaos, Ajax beleeft in 2023 de slechtste seizoenstart in bijna zestig jaar.

 

Related posts