Ajax Vrouwen stunten door Paris Saint Germain te verslaan

De Ajax Vrouwen hebben woensdagavond voor een flinke stunt gezorgd door in de UEFA Women’s Champions League met 2-0 te winnen van de vrouwen van Paris Saint Germain. Voorafgaand aan het duel waren de verwachtingen dat Ajax Vrouwen vooral de schade moest beperken, maar dat verliep heel anders in de Johan Cruijff Arena. 

Paris Saint Germain begon nog goed aan de wedstrijd maar al snel namen de Ajax Vrouwen het initiatief. Na een half uur was het dan ook raak en het was Hoekstra die de score wist te openen. Vlak voor rust werd het zelfs 2-0 nadat Clare Hunt een vrij lompe overtreding beging in het strafschopgebied op Ashleigh Weerden. Aanvoerder Spitse ging achter de bal staan en schoot onberispelijk de 2-0 binnen. In de tweede helft kregen beide ploegen de kans om te scoren en was Hoekstra nog dicht bij de 3-0. Haar inzet van dichtbij kon nog net worden geblokt door een Franse verdediger.

Opstelling Ajax Vrouwen: Van Eijk, Weerden, De Sanders, Spitse, Kardinaal (67′ Keijzer), Noordam (67′ Van de Velde), Yohannes (78′ Noordman), Van Gool (78′ Sabajo), T. Hoekstra (85′ I. Hoekstra), Leuchter, Grant

Opstelling Paris Saint-Germain: Picaud, Le Guilly, De Almeida, Hunt (83′ Bachmann), Karchaoui, Geyoro, Albert, Groenen (67′ Folquet) , Baltimore (67′ Fazer), Chawinga, Katoto (55′ Vangsgaard)

Related posts