Ajax rekent ook af met SC Heerenveen: 4-1 (Incl foto’s)

Goed was het nog zeker niet. Maar Ajax heeft dit seizoen ook de tweede wedstrijd onder John van ’t Schip gewonnen. SC Heerenveen was na FC Volendam het tweede slachtoffer in de Johan Cruijff Arena: 4-1. doelpunten van Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Chuba Akpom (tweemaal) bezorgden alle Ajacieden een fijne avond.

Na het eerste fluitsignaal was duidelijk dat ook SC Heerenveen het gevoel had dat er wat was te halen in Amsterdam en de ploeg van Van Wonderen toonde zich strijdkrachtig en kreeg ook gelijk kansen. Met name Van Amersfoort had de kans om de score te openen. Het was een wonder dat de bal in het vijfmetergebied van Diant Ramaj telkens goed viel voor Josip Sutalo. Na een assist van Steven Berghuis wurmde Bergwijn de bal knap achter Andries Noppert, die de inzet weliswaar van dichtbij kreeg te verwerken, maar er desondanks niet goed uit zag. Het was de vraag of Bergwijn buitenspel stond. De hak van Sven van Beek zorgde er echter voor dat het doelpunt na een uitvoerige bestudering door de VAR bleef staan: 1-0. De 2-0 hing in de lucht en het was Brian Brobbey die de Johan Cruijff Arena voor een tweede keer liet juichen. De voorzet, dit keer van Branco van den Boomen, was opnieuw erg fraai. Maar een comfortabele ruststand zat er niet in voor Ajax. Misschien nog wel fraaier dan de kopbal van Brobbey was die van Luuk Brouwers: 2-1.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen en het was Brobbey die de bal na wat hagen en wurgen achter doelman Noppert knalde. Echter werd hij door Sander van der Eijk teruggefloten, omdat hij een licht duwtje in de rug van Pawel Bochniewicz had gegeven. Daarop leek SC Heerenveen de gelijkmaker te scoren. Osame Sahraoui raakte in eerste instantie echter ongelukkig de binnenkant van de paal, in de rebound faalde hij hopeloos. Die misser kwam SC Heerenveen en Sahraoui duur te staan, want een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak. Chuba Akpom zorgde net als tegen FC Volendam voor opluchting in Amsterdam (3-1 en 4-1). Eén keer onbewust en éénmaal bewust op aangeven van Berghuis.

Ajax – SC Heerenveen 4-1 (2-1)
’25 Bergwijn 1-0
’42 Brobbey 2-0
’45 Brouwers 2-1
’84 Akpom 3-1
’90 Akpom 4-1

Scheidsrechter: Van der Eijk
Toeschouwers: 54,288
Gele kaarten: Van den Boomen (Ajax). Van Amersfoort, Olsson (SC Heerenveen)

Opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei (Rensch 73′), Šutalo, Hato, Martha (Sosa 83′); Van den Boomen, Taylor (Vos 59′), Hlynsson (Akpom 73′); Berghuis, Brobbey (Forbs 83′), Bergwijn.

Opstelling SC Heerenveen: Noppert; Braude (Ali 62′), Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Brouwers, Haye, Olsson; Nunnely (Witteveen 62′), Van Amersfoort (Karlsbakk (46′), Sahraoui.

 

Related posts

1 Comment

  1. Slingertje.

    Goede overwinning van Ajax al kwamen ze een aantal keren erg goed weg.
    Ik heb me wel verbaasd over de Palestijnse vlaggen die op de F-side hingen.
    Op naar donderdag en dan hopen op een goed resultaat tegen Brighton.

Comments are closed.