‘Spertsyan lijkt de tweede zomeraanwinst van Ajax te worden’

Eduard Spertsyan lijkt de tweede zomeraanwinst van Ajax te moeten worden. Ajax heeft zich officieel gemeld bij de werkgever van de Armeens international; het Russiche FK Krasnodar en ook met zaakwaarnemer CAA Stellar, zo schrijft De Telegraaf. De krant baseert zich op bronnen rondom Mislintat, die overigens zelf geen commentaar wil geven. Spertsyan is een 23-jarige aanvallende middenvelder die afgelopen seizoen uitstekende cijfers heeft overlegd in de Russische competitie. Hij moet voor een bedrag van negen miljoen euro worden overgenomen.

Spertsyan was afgelopen winter ook in beeld bij PSV en Feyenoord. PSV, dat in Spertsyan een eventuele opvolger van Cody Gakpo zag, leek de beste papieren te hebben, maar slaagde er niet in tot een akkoord te komen. Spertsyan heeft bij Krasnodar nog een contract tot medio 2026, waardoor Ajax met een behoorlijke transfersom over de brug moet komen. Dit seizoen kwam de Armeen tot 14 goals en 14 assists in 40 officiële wedstrijden.

Spertsyan kwam tot dusverre vijftien keer uit voor Armenië. Hij doorliep de volledige jeugdopleiding van Krasnodar en maakte zijn debuut in het Russische voetbal in 2018. Twee jaar later debuteerde hij op het hoogste niveau in Rusland. Hij werd onder meer de jongste Armeen ooit in de groepsfase van de Champions League (tegen Chelsea), waarmee hij landgenoot Henrikh Mkhitaryan uit de boeken schoot. In totaal kwam hij 74 keer in actie voor de hoofdmacht van Krasnodar, waarin hij 22 keer wist te scoren en 18 keer als aangever fungeerde.

Related posts