Setford verlengt contract tot medio 2027

Charlie Setford heeft zich voor langere tijd verbonden aan Ajax, zo meldt de Ajax via de officiële website. De negentienjarige doelman beschikte in de Johan Cruijff ArenA over een aflopend contract, maar blijft door het zetten van een nieuwe handtekening tot medio 2027. Afgelopen winter werd Setford door buitenlandse media gelinkt aan onder meer Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur, maar de Engelse jeugdinternational hoopt nog altijd op een doorbraak bij Ajax. In 2022 won hij de ‘Abdelhak Nouri Trofee’ voor grootste talent op De Toekomst.

Setford werd geboren in Haarlem maar speelt zijn interlands voor de jeugdelftallen van Engeland. Door zijn Engelse roots droomt de sluitpost ervan ooit uit te komen in de Premier League, maar Ajax is er toch in geslaagd het contract van de rechtspoot te verlengen, ondanks belangstelling van onder andere the Spurs. Setford kwam dit seizoen weinig in actie voor Jong Ajax door een gebroken hand. Tot dusver staat de teller op zeventien officiële wedstrijden in het beloftenelftal. De Engelse Nederlander zat vorig seizoen regelmatig op de bank bij de hoofdmacht van Ajax, ook tijdens wedstrijden in de Champions League.

Related posts