Zwak Ajax ontsnapt tegen FC Volendam

Ajax heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen FC Volendam met 2-4 gewonnen maar dat had ook heel anders kunnen aflopen. De ploeg van Schreuder wist opnieuw niet te imponeren en werkte zich na een 0-3 voorsprong alsnog in de nesten. De Ajacieden hadden het grootste geluk dat de 3-3 wegens buitenspel werd afgekeurd en maakten uiteindelijk nog 2-4.

In de hoek waar de klappen vallen. Daar bevond Ajax zich de afgelopen weken en die klappen werden eigenlijk alleen maar erger. Twee keer puntenverlies op rij in de Eredivisie, tussendoor toch ten onder bij Liverpool en vervolgens de 1-6 afstraffing tegen het Italiaanse Napoli. In Volendam was de verwachting dat Alfred Schreuder zijn elftal zou wijzigen maar niets was minder waar. Dusan Tadic begon vanaf links en met Daley Blind in een opbouwende rol was het Bassey die de linkerkant mocht bestrijden. Nadat Plat hands maakte in het strafschopgebied kwam Ajax op voorsprong want Tadic schoot de penalty hard achter doelman Stankovic. Berghuis leidde Ajax naar de 0-2 door een voorzet op het hoofd van Calvin Bassey te leggen. In de tweede helft had Brian Brobbey, als vervanger van Kudus, iets meer dan drie minuten nodig om het verschil op drie te brengen. Na uitstekend inschuiven van Timber schoot Brobbey kiezelhard raak. De wedstrijd leek daarmee gespeeld maar niets was minder waar. Na een slippertje van Pasveer wist Zeefuik de 1-3 te maken en het werd nog gekker, toen de met Brobbey ingevallen Davy Klaassen de bal verspeelde aan Carel Eiting. De oud-Ajacied schoof even later, geheel vrij op de rand van de zestien, de aansluitingstreffer binnen. Het stadion ontplofte en zat plots weer op het puntje van de stoel. Daarna mocht Ajax van geluk spreken dat de treffer van Veerman werd afgekeurd wegens buitenspel en uit een counter maakte Klaassen op aangeven van Francisco Conceição de 2-4. Daardoor maakte Ajax alsnog een eind aan de dramatische reeks, maar werd de crisis nog niet bezworen.

FC Volendam – Ajax 2-4 (0-2)
’17 Tadic 0-1 (pen)
’39 Bassey 0-2
’64 Brobbey 0-3
’74 Zeefuik 1-3
’86 Eiting 2-3
’90+6 Klaassen 2-4

Scheidsrechter: Lindhout
Toeschouwers: 6.850
Gele kaarten: Eiting, Plat (FC Volendam), Conceição, Klaassen, Brobbey (Ajax)

Opstelling FC Volendam: Filip Stankovic, Brian Plat, Xavier Mbuyamba, Oskar Buur (46. Benaissa Benamar), Derry John Murkin, Damon Mirani, Carel Eiting, Gaetano Oristanio, (70. Lequincio Zeefuik), Achraf Douiri  (61. Daryl van Mieghem), Robert Mühren (61. Henk Veerman), Ibrahim El Kadiri

Opstelling Ajax: Remko Pasveer, Devyne Rensch (73. Florian Grillitsch), Jurriën Timber,  Calvin Bassey, Daley Blind, Edson Álvarez, Kenneth Taylor (82. Youri Baas), Steven Bergwijn  (73. Francisco Conceiçao), Steven Berghuis, Mohammed Kudus  (61. Brian Brobbey), Dusan Tadic (61. Davy Klaassen)

Related posts