Live AZ – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax reist komende zondag af naar Alkmaar waar de uitwedstrijd tegen AZ op het programma staat. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
AZ – Ajax staat voor de 45ste keer op het programma en 22 keer ging Ajax met de drie punten naar Amsterdam. De thuisploeg wist tien keer te winnen. Vorig seizoen eindigde het duel in 2-2 en wisten Brobbey en Alvarez te scoren voor Ajax. Bij AZ ontbreken Pavlidis en Karlsson terwijl Ajax Sanchez moet missen vanwege een blessure. AZ vinden we terug op een vierde plaats met 14 punten uit zes wedstrijden. Ajax is koploper met 18 punten uit zes wedstrijden.

Nijhuis aangesteld als arbiter
Bas Nijhuis is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze editie van AZ – Ajax. Nijhuis zal in Alkmaar worden bijgestaan door de assistent-arbiters Mario Diks en Dave Goossens, terwijl Ingmar Oostrom de vierde official is. Rob Dieperinkg is tijdens de wedstrijd de VAR en hij krijgt hulp van Stijn Vandeursen.

Schreuder voert geen wijzigingen door in opstelling
Alfred Schreuder zag Ajax afgelopen dinsdag met 2-1 verliezen van Liverpool maar lijkt zijn elftal niet te wijzigen. Hierdoor zullen Brian Brobbey en Davy Klaassen weer genoegen moeten nemen met een reserverol. De verwachting is dat Dusan Tadic de nummer-tien positie gaat bekleden en dat Steven Berghuis verhuist naar de rechtervleugel. Edson Álvarez en Kenneth Taylor complementeren het middenveld. AZ-trainer Pascal Jansen moet het nog altijd stellen zonder de aanvallers Jesper Karlsson en Vangelis Pavlidis. De oefenmeester houdt vast aan Jens Odgaard in de punt van de aanval en Myron van Brederode zal beginnen als linksbuiten.

Vermoedelijke opstelling AZ: Verhulst, Hatzidiakos, Beukema, Martins Indi, Kerkez, Reijnders, D. de Wit, Clasie, Sugawara, Odgaard, Van Brederode.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Remko Pasveer, Devyne Rensch, Jurrien Timber, Calvin Bassey, Daley Blind, Edson Álvarez, Kenneth Taylor, Steven Berghuis, Dusan Tadic, Steven Bergwijn, Mohammed Kudus

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts