Ajax krijgt duidelijkheid en reist met bijna complete selectie af naar Liverpool

Ajax is met een 24-koppige selectie afgereisd naar Liverpool voor het Champions League-treffen op Anfield. Calvin Bassey, die afgelopen weekend geblesseerd uitviel in de met 5-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen, is gewoon van de partij. Trainer Alfred Schreuder liet al weten dat de kwetsuur van de verdediger meeviel. Er werd gepraat over het verschuiven van de wedstrijd, door de nationale periode van rouw in het Verenigd Koninkrijk door het overlijden van Queen Elizabeth, maar dat lijkt voor Liverpool en Ajax nu toch niet aan de orde. Dat Ajax naar Liverpool afreisd, zegt wel dat men geen rekening meer houdt met een afgelasting. 

Een aantal namen ontbreken in de selectie van Ajax. Zo zijn Francisco Conceição en Owen Wijndal geblesseerd en dat betekent dat onder meer Youri Baas met de selectie meereist naar Engeland. Hij zou op linksback in kunnen vallen voor Daley Blind, mocht dat nodig zijn. Ook Kristian Hlynnson en Youri Regeer, die normaal gesproken in het beloftenelftal hun minuten maken, zijn onderdeel van de spelersgroep van Schreuder. Ajax gaat met drie punten in de Champions League op zak naar Anfield en kan daar op zes uit twee komen.

De volledige Ajax-selectie:
Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg, Jay Gorter, Jurriën Timber, Calvin Bassey, Ahmetcan Kaplan, Devyne Rensch, Daley Blind, Jorge Sánchez, Lisandro Magallán, Edson Álvarez, Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Mohammed Kudus, Florian Grillitsch, Youri Regeer, Youri Baas, Kristian Hlynnson, Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Steven Berghuis, Dusan Tadic, Lucas Ocampos en Lorenzo Lucca.

Related posts