Ajax veegt SC Heerenveen van de mat: 5-0

Ajax heeft ook na zes competitiewedstrijden nog de volle buit. Het elftal van Alfred Schreuder won in de aanloop naar het Champions League-duel van dinsdag in en tegen Liverpool overtuigend met 5-0 van SC Heerenveen. Daarmee komt de oefenmeester in een bijzonder fraai rijtje. Het is namelijk pas de eerste keer deze eeuw dat Ajax de eerste zes wedstrijden van het seizoen wint en de laatste trainer die dat lukte, was Morten Olsen in het seizoen 1997/98.

SC Heerenveen reisde zaterdag af naar Amsterdam en had in de voorgaande vijf wedstrijden nog maar één doelpunt tegen gehad. Daar kwam in de Johan Cruijff Arena snel een einde aan want na drie minuten was het Davy Klaassen die de score wist te openen. Via Daley Blind kwam de bal bij Devyne Rensch, die Mohammed Kudus aan het werk zette. Na diens balletje op Dusan Tadic en de voorzet van de Serviër had Klaassen de bal voor het inkoppen. Niet veel later viel de 2-0 uit een ingestudeerde vrije trap, Tadic schoot de bal naar de rand zestien waarna Taylor de bal  loepzuiver in de hoek schoot. Heerenveen liet zich vervolgens ook zien en leek met Alex Timossi Andersson gevaarlijk te worden, maar moest toezien hoe Edson Álvarez ternauwernood kon ingrijpen met een sliding. Tien minuten later greep Remko Pasveer in. In de tweede helft viel uit een corner van Tadic de 3-0 aangezien Kudus alert reageerde. Tien minuten later was het weer juichen in de Johan Cruijff Arena want opnieuw Kudus wist doelman Noppert te verslaan. Na een uur spelen gunde Schreuder Grillitsch zijn debuut en bracht hij ook Brobbey binnen de lijnen. Laatstgenoemde had tien minuten nodig om voor zijn derde competitietreffer van het seizoen te tekenen. Na een combinatie met Tadic rondde hij eenvoudig af: 5-0. Met de overwinning staat Ajax stevig op de eerste plaats met achttien punten uit zes wedstrijden. Met bijna twintig corners en tachtig procent balbezit kende Ajax een perfecte aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool, waarvoor Schreuder al enkele spelers wisselde om rust te geven.

Ajax – SC Heerenveen 5-0 (2-0)

‘4 Klaassen 1-0
’16 Taylor 2-0
’48 Kudus 3-0
’59 Kudus 4-0
’70 Brobbey 5-0

Scheidsrechter: Van der Graaf
Toeschouwers: 49,876
Gele kaarten: Alvarez (Ajax), Van Beek, Bochniewicz (Heerenveen)

Opstelling Ajax: Remko Pasveer, Devyne Rensch (/46 Jorge Sanchez), Jurrien Timber, Calvin Bassey, Daley Blind, Davy Klaassen, Edson Alvarez (/60 Florian Grillitsch), Kenneth Taylor (/67 Steven Berghuis), Dusan Tadic, Mohammed Kudus (/72 Lucas Ocampos), Steven Bergwijn (/61 Brian Brobbey)

Opstelling SC Heerenveen: Noppert, Van Ewijk, Van Beek, Bochniewicz, Van Aken, Kaib, Haye, Tahiri, Olsson (/72 Al Hajj), Van Hooijdonk (/66 Sarr), Timossi, Andersson (/67 Calassin)

 

Related posts