Ajax oppermachtig tegen Rangers FC: 4-0

Ajax is de groepsfase van de Champions League uitstekend begonnen door Rangers FC met 4-0 te verslaan. Na een korte fase van aftasten, stoven de Ajacieden in de sfeervolle Johan Cruijff Arena uit de startblokken en werd het een heerlijke avond. 

Alfred Schreuder verraste in zijn opstelling door met Kudus in plaats van Brian Brobbey te starten. Als valse spits maakte de 22-jarige Ghanees veel indruk. De openingstreffer kwam echter op naam van Edson Alvarez die raak kopte uit een corner van Steven Berghuis. Dat bleek uiteindelijk het sein voor een galavoorstelling waarin Ajax oppermachtig was. Na een half uur spelen kwam Ajax op 2-0 en het was Berghuis die het zestienmetergebied binnenliep. De aanvaller schoot vanaf de rechterkant op doel en vond via het been van James Sands de 2-0. Nog voor rust kwam Ajax op 3-0 en wel op zeer fraaie wijze. Mohammed Kudus bewees het gelijk van Schreuder door hem een basisplaats te gunnen. De Ghanees bezorgde Ajax met een fraai, diagonaal schot de snelste 3-0 voorsprong in de Champions League ooit. Dat Alvarez en Kudus in de slotweek van de transfermarkt een training oversloegen om een transfer naar respectievelijk Chelsea en Everton af te dwingen, was ze door de supporters vanzelfsprekend in één keer vergeven. In de tweede helft nam Ajax iets gas terug en kwamen de bezoekers iets meer aan voetballen toe. Uiteindelijk resulteerde dat in een treffer van Barisic  maar de VAR keurde het doelpunt af wegens buitenspel. In de tachtigste minuut werd het slotakkoord gespeeld door Steven Bergwijn. De aanvaller speelde zich gemakkelijk door de Schotse defensie heen en bepaalde de eindstand: 4-0. Komende dinsdag wacht al het uitduel met favoriet Liverpool en kan op Anfield Road een reuzenstap naar overwintering in de Champions League worden gezet.

Ajax – Rangers FC 4-0 (3-0)

’17 Alvarez 1-0
’32 Berghuis 2-0
’33 Kudus 3-0
’82 Bergwijn 4-0

Scheidsrechter: Stieler
Toeschouwers: 52.345
Gele kaarten: Jack (Rangers FC)

Opstelling Ajax: Remko Pasveer, Devyne Rensch, Jurrien Timber, Calvin Bassey, Daley Blind (/82 Youri Baas), Steven Berghuis (/82 Davy Klaassen), Edson Alvarez (88 Jorge Sanchez), Kenneth Taylor, Dusan Tadic, Mohammed Kudus (/89 Brian Brobbey), Steven Bergwijn (/82 Lucas Ocampos)

Opstelling Rangers FC: McLaughlin, Tavernier (/46 King), Goldson, Sands, Barisic, Wright (/46 Matondo), Kamara (/78 Davis), Lundstram, Kent, Colak, Tillman (/46 Jack)

Related posts