Live Ajax – Rangers FC: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt woensdag de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League en daarin is Rangers FC de tegenstander. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax speelde in de historie vijf keer tegen Rangers FC. Daarvan werden er vier gewonnen en eindigde een wedstrijd in een gelijkspel. Kort geleden maakte Calvin Bassey de overstap van Rangers naar Ajax dus voor hem zal het een speciale wedstrijd worden.

1972-1973 Europese Supercup  Glasgow Rangers-Ajax 1-3
1972-1973 Europese Supercup  Ajax-Glasgow Rangers 3-2
1996-1997 Champions League  Glasgow Rangers-Ajax 0-1
1996-1997 Champions League  Glasgow Rangers 4-1
2007-2008 Oefenwedstrijden  Glasgow Rangers-Ajax 1-1

Stieler aangesteld als arbiter
Tobias Stieler is de scheidsrechter tijdens Ajax – Rangers FC. Stieler wordt woensdag bijgestaan door de assistent-scheidsrechters Christian Gittelmann en Eduard Beitinger. Matthias Jöllenbeck fungeert als vierde official en is Marco Fritz de VAR. Hij wordt op zijn beurt geassisteerd door VAR-assistent Christian Dingert.

Wijndal ontbreekt, verder geen problemen voor Schreuder
Trainer Alfred Schreuder kan in de Champions League-wedstrijd tegen Rangers beschikken over een vrijwel fitte selectie. Alleen Owen Wijndal ontbreekt woensdag. De verdediger heeft nog steeds last van een enkelblessure maar het gaat volgens Schreuder de goede kant op. ‘Het binnen- en buitenbandje zijn allebei een beetje verrekt maar het gaat goed met hem al heeft hij de groepstraining nog niet hervat’. Welke elf spelers Schreuder gaat opstellen is nog niet bekend aangezien hij veel keuzes moet maken. ‘We moeten balvast zijn op het middenveld, maar ook diepgang hebben. We hebben veel keuzes om een goed middenveld op te stellen. We kijken naar de tegenstander en naar wie in goede vorm is’.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts