Kudus komt niet opdagen op de training en aast op vertrek naar Everton

Mohammed Kudus is woensdag niet op komen dagen op de training van Ajax, zo meldt onder andere De Telegraaf. De 22-jarige middenvelder is persoonlijk akkoord met Everton, dat hem van Ajax wil kopen. Maar Ajax weigert daaraan mee te werken.

Kudus moet het dit seizoen tot dusverre doen met een reserverol doen onder trainer Alfred Schreuder. Om zijn ongenoegen te laten blijken en mogelijk een vertrek te forceren verscheen hij woensdagochtend niet op de training.

Kudus begon in 2020 zeer spectaculair aan zijn avontuur bij Ajax, dat hem toen net voor negen miljoen euro had overgenomen van FC Nordsjaelland. Een zware knieblessure, opgelopen in de eerste Champions League-wedstrijd van dat seizoen (tegen Liverpool), gooide echter vroeg in het seizoen roet in het eten voor de Ghanees international. Een lange revalidatie volgde, en ook na zijn herstel verviel Kudus regelmatig in blessureleed.

Hij maakte deze zomer een zeer hoopgevende voorbereiding door, zo zei ook Alfred Schreuder. Kudus bokst in Amsterdam echter op tegen enorm veel concurrentie op de nummer 10-positie, zeker nu ook Dusan Tadic beschouwd wordt als aanvallende middenvelder. Daarachter zitten ook Steven Berghuis, Davy Klaassen en eventueel Mohamed Ihattaren nog.

Related posts