Ajax maakt transfer Antony naar Man United officieel bekend

Antony heeft zijn transfer naar Manchester United te pakken, meldt Ajax via de officiële kanalen. Ajax ontvangt 95 miljoen euro, een bedrag dat kan oplopen tot 100 miljoen. De Braziliaan is daarmee de duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van de Eredivisie. Ajax wilde de rechtsbuiten eigenlijk behouden, maar Antony wilde koste wat kost weg en verhuist nu dus naar Engeland.

De Braziliaans international bereikte al een persoonlijk akkoord. Antony tekent voor vijf seizoenen op Old Trafford en wordt herenigd met Erik ten Hag en Lisandro Martínez, met wie hij de vorige seizoenen samenwerkte in Amsterdam.

Antony is met zijn 95 miljoen euro de duurste uitgaande transfer ooit in de Eredivisie. Hij volgt Frenkie de Jong op, die in de zomer van 2019 voor 86 miljoen euro de overstap maakte van Ajax naar Barcelona. De top vijf wordt gecompleteerd door Matthijs de Ligt (85,5 miljoen, van Ajax naar Juventus), Lisandro Martínez (57 miljoen, van Ajax naar Manchester United) en Hirving Lozano (45 miljoen, van PSV naar Napoli). United betaalt Ajax een vaste som van 95 miljoen euro voor Antony, een bedrag dat middels bonussen kan oplopen tot 100 miljoen.

Related posts