Ajax boekt benauwde uitzege op Sparta: 0-1

Ajax heeft ook de derde competitie wedstrijd gewonnen maar gemakkelijk ging het vandaag niet. Steven Bergwijn maakte in de 37e minuut het enige doelpunt in de uitwedstrijd tegen Sparta en dat bleek uiteindelijk genoeg voor de drie punten. 

Ajax haalde vrijwel geen moment het hoge niveau dat tegen FC Groningen werd bereikt, toen met name Antony schitterde. Echter was de Braziliaan vandaag afwezig en lijkt het er steeds meer op dat Manchester United fors gaat betalen voor de diensten van Antony. Omdat hij bij zijn hoofd niet 100 procent bij Ajax zit, besloot trainer Alfred Schreuder op Het Kasteel geen beroep te doen op Antony. Met Steven Berghuis als vervanger begon Ajax op Het Kasteel vrij matig aan de wedstrijd. Het lukte Ajax maar mondjesmaat om tot mogelijkheden te komen. En als Ajax zich door de defensie van Sparta heen had gespeeld, stond doelman Nick Olij zijn mannetje. De sluitpost weerhield onder anderen Dusan Tadic van scoren. Na een klein half uur was het Rensch die de score had moeten openen maar zijn hard schot werd gekeerd door de paal. Niet veel later liet Bergwijn zijn klasse zien en na een lange dribbel schoot hij de bal zuiver achter doelman Olij. In de tweede helft veranderd het spelbeeld niet. Brian Brobbey verzuimde het Ajax wat makkelijker te maken. Blind zette hem vrij voor het doel maar de spits schoot op de lat. Sparta beperkte zich lang tot stug verdedigen maar besloot na een uur meer risico te nemen. Younes Namli en Jason Lokilo probeerden het van afstand, maar doelman Remko Pasveer bracht redding voor Ajax. Aan de andere kant hadden Kudus en Klaassen de zege in het slot kunnen gooien maar dat gebeurde niet waardoor Ajax uiteindelijk de derde competitiezege op rij boekte.

Sparta – Ajax 0-1 (0-1)

’37 Bergwijn 0-1

Scheidsrechter: Manschot
Toeschouwers: 10,606
Gele kaarten: De Guzman (Sparta), Alvarez (Ajax)

Opstelling Sparta: Olij; Sambo, Vriends, Auassar (Brym ’87), Pinto; Kitolano, De Guzman (Eerdhuijzen ’87), Mijnans; Lokilo (Engels 78′), Van Crooij (Namli 46′), Lauritsen

Opstelling Ajax: Remko Pasveer, Devyne Rensch, Jurrien Timber, Calvin Bassey, Daley Blind, Edson Álvarez, Kenneth Taylor, Dusan Tadic, Steven Berghuis (Davy Klaassen 65′), Steven Bergwijn; Brian Brobbey (Mohammed Kudus 73′).

Related posts