Ajax onderuit tegen PSV in strijd om Johan Cruijff Schaal (Incl fotoverslag)

Net als vorig seizoen heeft PSV beslag gelegd op de Johan Cruijff Schaal door Ajax in de eigen Johan Cruijff ArenA te verslaan. Het werd in een sprankelend duel, dat alle kanten opschoot, 3-5 voor PSV. 

Het werd het in Amsterdam een duel tussen twee ploegen, die per se wilden winnen. De aftrap van het seizoen in een volle Johan Cruijff ArenA was aanvankelijk een eenzijdig duel: Ajax was het eerste half uur heer en meester en had al veel eerder op voorsprong moeten komen door Kenneth Taylor. De middenvelder die de voorkeur kreeg boven Klaassen wist een aantal kasen echter niet te verzilveren. Uiteindelijk zette Steven Bergwijn Ajax toch op een dik verdiende voorsprong. Met een snelle kapbeweging stuurde hij zowel Ki-Jana Hoever als Johan Bakayoko het bos in en krulde de bal schitterend in het doel: 1-0.

Ajax leek op jacht naar een grotere voorsprong maar ging uiteindelijk met een 1-2 achterstand rusten.  In de 32e minuut was Til in de lucht te sterk voor Wijndal en tekende de voormalige Feyenoorder voor de 1-1 op aangeven van Gakpo. Op slag van rust was het weer raak. Gakpo mocht de bal weer voor het doel werken en Til dook tussen Daley Blind en doelman Gorter op om de 1-2 binnen te koppen.

Ajax startte de tweede helft net als de eerste en zette PSV direct vol onder druk. Er kwam echter achterin ruimte. Er ontstond een situatie, waarin rood dreigde voor een Ajacied. Johan Bakayoko, die de geblesseerde Noni Madueke verving, werd neergehaald door Wijndal. Higler trok geel, terwijl het toch leek op het neerleggen van een doorgebroken speler. Bij het bekijken van de beelden op initiatief van de VAR bleek er voorafgaand aan het moment hands gemaakt te zijn door Bakayoko, waarna Higler de gele kaart introk en Ajax een vrije trap gaf. Meteen daarop maakte Antony er 2-2 van na een snelle Ajax-aanval.

Ajax zette aan om op voorsprong te komen, maar een grove fout van doelman Gorter hielp PSV weer in het zadel. De jeugdige goalie kreeg de bal na een afstandsschot van Armando Obispo niet onder controle, waarna Gakpo van dichtbij de 2-3 binnentikte. Even later was het zelfs knullig 2-4. Na voorbereidend werk van Saibari kwam de bal via De Jong bij Til, die zijn inzet via een Ajax-been over doelman Gorter in het doel zag belanden: 2-4.

Ajax gaf zich na de schlemielige tegengoal niet gewonnen en maakte snel de aansluitingstreffer. Nadat de nieuwe PSV-doelman Benitez de bal had weggebokst in plaats van vastgepakt, schoot invaller Mohammed Kudus knap de 3-4 tegen het net. Ajax leek nogmaals aan te zetten maar eindigde het duel met tien man, doordat de debuterende invaller Calvin Bassey de rode kaart kreeg na interventie van de VAR. Scheidsrechter Dennis Higler had in eerste instantie geel gegeven voor de charge op PSV-invaller Ismael Saibari.

Zelfs met een man minder vanwege het rood van Bassey bleef Ajax in de slotfase jagen op de gelijkmaker, maar tot grote opluchting van PSV bleef die uit. Nadat Joey Veerman de bal nog op de lat had geknald, maakte de ingevallen Xavi Simons er in blessuretijd 5-3 van voor PSV.

Voor Ajax-trainer Schreuder werd ondanks een sterke fase voor rust duidelijk, dat er nog wel wat te sleutelen valt aan het nieuwe Ajax na de tumultueuze transferzomer met 112 miljoen euro aan verkopen en het Nederlandse recordbedrag van 85 miljoen euro aan aankopen.

De eerste prijs van dit nieuwe seizoen staat op het spel

Bergwijn toont direct zijn klasse

Hier maakt het de 1-0

En dus kan er gejuicht worden

Diverse opstootjes tijdens de wedstrijd

Bergwijn voorop in de strijd

Antony schiet de 2-2 binnen

Mooi plaatje

Bassey mag invallen en knullig weer vertrekken met rood

Over knullig gesproken…

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Toch een leuke pot voetbal gezien hoor en inderdaad er moet nog wat gesleuteld worden en zeker in de verdediging dat is de achilleshiel , daar komen we lengte te kort . En die fouten van Gorter kunnen gebeuren .

Comments are closed.