Live Ajax – PSV: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax en PSV trappen het nieuwe seizoen in Nederland zaterdagavond af met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax is de meest succesvolle club van Nederland. De Ajacieden kroonden zich in mei voor de 36ste keer in de clubhistorie tot landskampioen maar moesten de beker aan PSV laten. Ajax wist negen keer eerder beslag te leggen op de Johan Cruijff Schaal terwijl bij PSV de teller op twaalf staat. Vorig seizoen eindigde het duel tussen beide clubs in een 0-4 overwinning voor PSV. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal staat bekend om het sociale karakter. Van elk verkocht kaartje gaat één euro naar de Cruyff Foundation. Hiermee kan de Cruyff Foundation sportactiviteiten ontwikkelen voor kwetsbare kinderen, overal ter wereld.

Higler aangesteld als arbiter
Dennis Higler is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Higler wordt aan de zijlijnen geassisteerd door Mario Diks en Charl Schaap. Sander van der Eijk is de vierde official. Het videoarbitrageduo bestaat uit Jochem Kamphuis (VAR) en Rogier Honig.

Gorter krijgt basisplaats 
Jay Gorter verdedigt zaterdagavond het doel van Ajax in de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. De 22-jarige keeper krijgt in de Johan Cruijff Arena de voorkeur boven Remko Pasveer. Maarten Stekelenburg is nog geblesseerd. Trainer Alfred Schreuder wilde nog niet zeggen of Gorter zijn eerste doelman voor het nieuwe seizoen is. ‘Ik heb al vaker gezegd dat we een talentvolle doelman en twee goede oudere keepers hebben. Ik kan wel zeggen dat Jay tegen PSV speelt. Daarna zien we wel weer’.

Vermoedelijke opstelling: Jay Gorter, Devyne Rensch, Jurriën Timber, Daley Blind, Owen Wijndal, Edson Álvarez, Kenneth Taylor, Steven Berghuis; Steven Bergwijn, Antony, Dusan Tadic

Vermoedelijke opstelling PSV: Benitez; Hoever, Teze, Obispo, Max, Sangaré, Veerman, Til, Bakayoko , De Jong, Gakpo

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts