De Telegraaf en VI spreken Franse berichtgeving over transfer Tagliafico tegen

Nicolás Tagliafico heeft nog altijd geen beslissing genomen over zijn toekomst. l’Équipe meldde dindsdagochtend dat de Argentijnse linksback niet onwelwillend tegenover een transfer naar Olympique Lyon staat, maar volgens De Telegraaf en Voetbal International heeft Tagliafico nog altijd geen keuze gemaakt over zijn toekomst.  L’Équipe wist het zeker: Volgens ddit Franse medium gaat de Argentijn voor drie jaar bij Olympique Lyon tekenen. De Franse club betaalt zo’n vier miljoen euro voor de linksback van Ajax. De Nederlandse media bestrijden ditr dus al is al wel enige tijd duidelijk dat Lyon bereidt is de gevraagde transfersom van 4 miljoen euro te betalen.

De veertigvoudig Argentijns international heeft nog een eenjarig contract in Amsterdam en sprak in samenspraak met Ajax af dat de club deze transferperiode zou meewerken aan een vertrek. Een bod van Olympique Lyon van vier miljoen euro exclusief bonussen werd al enige tijd geleden geaccepteerd, maar Tagliafico moest nog wel tot een persoonlijk akkoord zien te komen met de club van trainer Peter Bosz. Onder meer Brighton & Hove Albion, Nottingham Forest en Barcelona zouden namelijk ook in de markt zijn voor de back.

Tagliafico geldt na het mislopen van Tyrell Malacia als absolute topprioriteit om de vleugels van l’OL van nieuw elan te voorzien. Hoewel de nummer acht van afgelopen Ligue 1-seizoen ook dacht aan Pervis Estupiñán (Villarreal) en Alex Grimaldo (Benfica), werd er vanwege hun prijskaartje nooit serieuze actie ondernomen. Tagliafico geldt in dat opzicht als koopje. De Argentijn kwam sinds zijn komst naar Amsterdam in januari 2018 tot 167 duels voor Ajax, waarin hij 16 keer scoorde en 22 keer aangever was. De Argentijn groeide uit tot publiekslieveling vanwege zijn inzet en doorzettingsvermogen.

Related posts