Doktoren ontdekken teelbaltumor bij Sébastien Haller

Er is een tumor in een teelbal ontdekt bij Sébastien Haller, zo meldt Borussia Dortmund maandagavond via de officiële kanalen. De 28-jarige spits ontbrak al tijdens het oefenduel met Valencia. De Ivoriaan heeft het trainingskamp van Dortmund onmiddellijk verlaten. Uit de eerste berichtgeving van de club wordt niet duidelijk of het om een kwaadaardige of goedaardige tumor gaat.

Dortmund meldde eerder op maandag al dat Haller niet mee kon spelen ‘wegens ziekte’. De spits zou zich in de ochtend al niet lekker hebben gevoeld. Na onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat hij een tumor in de teelballen heeft. Haller heeft daarom het trainingskamp verlaten. De komende dagen vinden verdere onderzoeken plaats, meldt Dortmund.

“Het nieuws van vandaag komt als een schok voor Sebastien Haller en voor ons allemaal. De hele BVB-familie wenst Sébastien zo snel mogelijk een volledig herstel, we hopen hem zo snel mogelijk weer te kunnen zien. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij de best mogelijke behandeling krijgt”, zegt Sebastian Kehl, sportief directeur van Dortmund.

Sébastien Haller reageert via een statement op social media op de berichtgeving over de gevonden tumor. De spits toont zich strijdbaar, alsmede dankbaar voor alle hartverwarmende reacties. “Ik wil jullie nogmaals uit de grond van mijn hart bedanken voor al deze vele en warme berichten die ik heb ontvangen”, aldus Haller. “Ik was ontroerd bij het zien van deze mooie reacties en heb zelfs het gevoel dat ik niet zo veel verdien. Maar ik weet dankzij jullie dat het maar één test op onze weg zal zijn. Tot snel op het veld om onze volgende overwinningen te vieren.”

Related posts