De Telegraaf: ”Bedreigingen en intimidatie werkelijke reden afwezigheid Ihattaren’

Gisteren wisten wij aan de hand van berichten die ons bereikten te melden dat  Mohamed Ihattaren helemaal niet ontbreekt in de selectie van Ajax die afgereisd is naar Oostenrijk omdat hij niet fit zou zijn. Allerlei geruchten doken direct op. Ihattaren zou al vier dagen niet meer in Nederland zijn en afgereisd zijn naar Marokko.  Ook werd gemeld dat Ajax hiervan niet op de hoogte was. Na aanleiding van alle geruchten zocht De Telegraaf contact met bronnen binnen de club. De verklaring van Ajax blijkt inderdaad niet te kloppen. Volgens De Telegraaf heeft Ihattaren last van ‘bedreigingen en intimidatie’. Volgens de krant is dat de reden dat Ihattaren momenteel afwezig is bij Ajax. Waarom Ajax de waarheid niet zegt en of Ihattaren inderdaad in Marokko is wordt niet gemeld. Wellicht uit veiligheidsoogpunt. De krant meldt alleen dat de intimidatie en bedreigingen niet vanuit de hoek van supporters komt. Het is nog onduidelijk uit welke hoek het dan wel komt.

Ihattaren maakte tijdens de eerste twee wedstrijden van de voorbereiding tegen SV Meppen (3-0 winst) en SC Paderborn 07 (2-5 verlies, Ihattaren maakte beide Amsterdamse goals) een prima indruk, maar behoorde de afgelopen twee duels niet tot de selectie van Schreuder. Nu komt er steeds meer nieuws naar buiten over zijn afwezigheid. De hoofdtrainer van Ajax nam het eerder al op voor de middenvelder. ”Uiteindelijk weet hij het zelf het beste en wat iedereen daarvan vindt is niet belangrijk. Deze jongen weet zelf denk ik het beste wat er gebeurd is, veel beter dan wij. Dus daar hoeven we het ook niet over te hebben, we moeten hem beoordelen als voetballer. Ajax heeft vorig jaar een heel goede speler gehaald en we gaan ervan uit dat hij het gaat redden”, aldus Schreuder tijdens een persmoment in De Lutte.

Related posts