Gravenberch schiet Ajax in slotfase langs Cambuur: 2-3

Ajax heeft in de aanloop naar de wedstrijden tegen Benfica en Feyenoord diep moeten gaan om puntenverlies te voorkomen. In Leeuwarden leek Ajax in de eerste helft met een 0-2 voorsprong de zaakjes op orde te hebben, maar de ploeg van Ten Hag kreeg net als tegen RKC de gelijkmaker om de oren. Ryan Gravenberch voorkwam erger en pegelde in de slotfase de 2-3 tegen de touwen.

Opvallend bij Ajax was dat Nicolás Tagliafico als centrumverdediger speelde ter vervanging van de geschorste Lisandro Martínez. Daley Blind bleef daardoor opgesteld als linksback, normaliter de vaste plek van Tagliafico. Echter was het na drie minuten al raak want Dusan Tadic schoof de bal achter doelman Bos. Sebastien Haller had gaandeweg de eerste helft de 0-2 kunnen maken maar zijn kopbal miste kracht. Toch liet Haller vlak voor rust zijn klasse weer zien want na een aanname draaide hij weg van de verdediging en schoof de 0-2 in het doel. In de tweede helft kwam Ajax niet scherp uit de kleedkamer en dat mag best opvallend worden genoemd na de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles en RKC. De thuisploeg rook dat er wellicht toch iets te halen viel en na het doelpunt van Kallon werd dat geloof alleen maar groter want Ajax was geen schim meer van de eerste helft. Andre Onana wist een kwartier voor tijd met een katachtige redding erger te voorkomen, maar een foute pass van Nicolas Tagliafico leidde de gelijkmaker van Cambuur in. Invaller Rensch gleed weg waardoor hij geen redding kon brengen en invaller Patrick Joosten liet het Cambuur-stadion ontploffen. Ten Hag bracht vijf minuten voor tijd de herstelde Brobbey nog in de ploeg maar het was Ryan Gravenberch die voor opluchting zorgde. De middenvelder knalde van ruim 25 meter de bal snoeihard via de binnenkant van de paal in het doel en voorkwam duur puntverlies. Ajax heeft de marge met nummer twee PSV weer vergroot tot vijf punten. De achtervolger gaat zondagmiddag op bezoek bij FC Utrecht.

SC Cambuur – Ajax 2-3 (0-2)

‘3 Tadic 0-1
’40 Haller 0-2
’48 Kallon 1-2
’79 Joosten 2-2
’90 Gravenberch 2-3

Scheidsrechter: Lindhout
Toeschouwers: 9822
Gele kaarten: Boere, Malun (Cambuur), Haller (Ajax)

Opstelling Cambuur: Bos; Ter Heide, (/66 Schmidt), Tol. Schouten, Bangura; Paulissen, Hoedemakers, Maulun, (/Van de Meer)), Sambissa, (/74 Breij), Boere, Kallon (/77 Joosten)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Noussair Mazraoui, (/62 Devyne Rensch), Perr Schuurs, (/74 Jurrien Timber), Daley Blind, Nico Tagliafico, (/85 Brian Brobbey),  Davy Klaassen, (/74 Mohammed Kudus), Steven Berghuis, Ryan Gravenberch, Antony, Sebastien Haller, Dusan Tadic

Related posts