Ajax bereikt kwartfinale beker na 9-0 overwinning op Excelsior Maassluis

Ajax heeft donderdagavond op simpele wijze de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt. In de Johan Cruijff Arena werd Excelsior Maassluis met 9-0 verslagen. Danilo scoorde vier van de negen doelpunten. Dat bij Ajax niet uitsluitend reserves aantraden, maar ook Antony, Davy Klaassen en Jurriën Timber was een opsteker voor de amateurs, die voor vertrek werden uitgezwaaid in Maasluis aangezien de wedstrijd zich weer voltrok in een lege Johan Cruijff Arena.

Bij de rust stond het al 5-0 door een hattrick van Danilo en doelpunten van Nico Tagliafico en Regeer. Trainer Erik ten Hag besloot daarop om in de rust te wisselen en met Naci Ünüvar, Kristian Hlynsson en Mohamed Daramy als vervangers van Klaassen, Timber en Antony ging Ajax na rust op zoek naar een ruimere voorsprong. Die kwam er uiteindelijk ook en in de 54ste minuut maakte Danilo zijn vierde van de avond. Tien minuten later maakte Hlynsson de 7-0. Uiteindelijk was het Daramy die de stand naar 9-0 wist te tillen. In de slotfase was er een mooi moment voor Devin Plank, speler van Excelsior Maassluis. Bij Plank werd er in 2021 een kwaadaardige tumor ontdekt en na behandelingen mocht Plank donderdagavond zijn rentree maken in zijn elftal. De spelers van beide clubs vormden een erehaag en dat was eigenlijk wel het mooiste moment van de avond. Uiteraard wensen wij Devin ook veel geluk en gezondheid voor de toekomst.

Related posts