‘Ajax wil stunten met komst Ihattaren’

Ajax nadert een akkoord met Juventus over de komst van Mohamed Ihattaren, zo melden ESPN en De Telegraaf donderdag. Ajax wil Ihattaren voor anderhalf jaar huren van Juventus. ESPN maakt melding van een optie tot koop in een huurovereenkomst, al melden andere media dat daar nog over gesproken wordt. Het contract van Ihattaren in Turijn loopt door tot medio 2025, maar zijn toekomst lijkt dus in Nederland te liggen.

Ihattaren heeft volgens De Telegraaf een ‘heel positief gesprek’ gehad met Ajax-trainer Erik ten Hag, die al eerder aangaf gecharmeerd te zijn van de aanvallende middenvelder. Daarnaast is er een gesprek geweest tussen directeur voetbalzaken Marc Overmars en Ali Dursun, de zaakwaarnemer van Ihattaren. Gerald Vanenburg, die hard werkt aan de conditie van Ihattaren, heeft een positief signaal afgegeven aan Ajax. Aan de hand daarvan praat Ajax met Juventus over een huurdeal van anderhalf seizoen en er heerst optimisme over het laten slagen van de huurconstructie plus koopoptie.

FC Utrecht leek de club te gaan worden om Ihattaren een reddingsboei toe te werpen. De club uit de geboortestad van Ihattaren bereikte vorige week op hoofdlijnen een akkoord met Juventus over een huurcontract van 1,5 jaar, maar omdat er nog enkele financiële issues opgelost moesten worden tussen de speler en de Italiaanse club kon FC Utrecht nog niet tot afronding komen. Ajax lijkt nu met de getalenteerde Utrechter aan de haal te gaan.

Related posts