Live Ajax – Borussia Dortmund: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt dinsdagavond de derde wedstrijd in de groepsfase van de Champions League en daarin is Borussia Dortmund de tegenstander. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
In de historie van de UEFA Champions League zijn Ajax en Dortmund elkaar een paar keer eerder tegengekomen. In 1996 was er een dubbele ontmoeting tussen de Duitse en Nederlandse ploeg. Ajax won beide confrontaties. In Amsterdam werd het 1-0, nadat de Ajacieden in Dortmund al met 0-2 hadden gezegevierd. In 2012 troffen beide ploegen elkaar opnieuw en nadat de uitwedstrijd met 1-0 werd verloren ging het in de thuiswedstrijd mis want Dortmund wist in Amsterdam met 1-4 te winnen.

Jesús Gil Manzano aangesteld als arbiter
De Spaanse scheidsrechter Jesús Gil Manzano is door de UEFA aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Manzano wordt dinsdagavond in de Johan Cruijff Arena geassisteerd door grensrechters Iñigo Prieto en Ángel Nevado, terwijl José Luis Munuera als vierde man zal fungeren. Ook het VAR-team is Spaans. Alejandro Hernández is de video-scheidsrechter en hij wordt geassisteerd door Ricardo de Burgos.

Ten Hag: ‘Ik verwacht twee aanvallende ploegen in een kolkende Arena’
Trainer Erik ten Hag kijkt uit naar de confrontatie met Borussia Dortmund en is blij dat Erling Haaland van de partij is. De spits kampte met wat ongemakken maar lijkt volledig hersteld. ‘Natuurlijk is het goed dat Haaland er gewoon bij is want wij willen ons meten met de besten maar dat de pers alleen maar praat over Haaland is een belediging voor de tien andere spelers. We spelen niet tegen Haaland, maar tegen Borussia Dortmund. Ik verwacht twee aanvallende ploegen in een kolkende Arena. De mensen zijn er helemaal klaar voor en we gaan het over een aantal weken ook beleven in Dortmund. Het zijn twee ploegen die aanvallend spelen en hoog in de pressie kunnen staan. Daardoor ontstaan er ruimtes achter de verdediging en die kun je bespelen. Degene die dat het beste doet, die wint’, aldus Ten Hag op de persconferentie.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts