KNVB verzet aanvangstijd thuisduel Ajax tegen FC Groningen

De KNVB heeft geschoven met de aanvangstijdstippen van in totaal zes Eredivisie-wedstrijden. Een er van is  het thuisduel van Ajax tegen FC Groningen op zaterdag 25 september. Ajax zou die dag eigenlijk om 16.30 uur aanvangen tegen FC Groningen, maar de aftrap in de Johan Cruijff ArenA is nu om 18.45 uur. Ajax krijgt op dinsdag 28 september bezoek van Besiktas in de Champions League.

De aanpassingen zijn het gevolg van de afspraken die de clubs, de Eredivisie CV en de KNVB hebben gemaakt in het kader van de veranderagenda. “Nederlandse clubs die uitkomen in de Champions League, Europa League en Conference League hebben de mogelijkheid om een verzoek in te dienen om de datum en/of tijd van hun Eredivisiewedstrijden te wijzigen als ze zich hierdoor beter kunnen voorbereiden op de Europese wedstrijden. De KNVB faciliteert deze afspraak“, zo laat de voetbalbond vrijdag weten in de verklaring op zijn website. Over de resterende wijzigingen in de Eredivisie tot aan de winterstop zal volgende week meer informatie worden gegeven.

Related posts