Ajax schrijft Onana gewoon in voor de Champions League

André Onana kan dit seizoen voor Ajax uitkomen in de Champions League. De Telegraaf schrijft deze vrijdagochtend dat de doelman gewoon is ingeschreven voor de groepsfase. De lijst met namen moest door Ajax uiterlijk middernacht worden ingeleverd bij de UEFA. Onana is vanwege een dopingschorsing tot 4 november geschorst, al mag de doelman vanaf 4 september wel weer meetrainen met Jong Ajax. Hij zou speelminuten kunnen maken tegen Besiktas (24 november) en Sporting Portugal (7 december).

Onana mag vanaf zaterdag weer meetrainen in Amsterdam, al is de keeper niet welkom in de A-selectie van trainer Erik ten Hag. Het is niet zeker of Onana op termijn wél mag aansluiten bij het eerste elftal van Ajax, zo maakte directeur voetbalzaken Marc Overmars donderdag bekend op de clubwebsite.

“We hebben besloten dat André gaat starten met keeperstraining en groepstraining bij Jong Ajax”, legde Overmars uit. “Of hij op termijn in aanmerking komt voor het eerste elftal is de vraag. Wij zijn inmiddels verder gegaan zonder hem en hebben tijdens zijn schorsing twee keepers aangetrokken. Een ervaren en een talentvolle, die laatste met het oog op onze toekomst. De selectie is aan het seizoen begonnen en zit middenin een groepsproces.” Het contract van Onana loopt aan het einde van dit seizoen af. Ajax wilde de Kameroener in de zomerse transferwindow verkopen, maar slaagde daar ondanks interesse van onder meer Arsenal en Olympique Lyon niet in.

Onana werd op 4 februari van dit jaar geschorst vanwege een dopingovertreding. Aanvankelijk zou de schorsing een jaar duren, maar na beroep bij het internationaal sporttribunaal (CAS) werd de straf ingekort. Onana mag op 4 november 2021 zijn rentree in wedstrijdverband maken en mag twee maanden eerder beginnen met clubtraining: deze zaterdag dus.

Related posts