Verdacht stil rond Neres en Tagliafico; Bergwijn weer genoemd en kan Ajax Alvarez wel behouden?

Nu Ajax definitief is afgehaakt voor Kamaldeen Sulemana verschijnen er weer geruchten dat Steven Bergwijn weer in de belangstelling komt van Ajax, zo meldt althans De Telegraaf.  “Mocht directeur voetbalzaken Marc Overmars daadwerkelijk willen doorschakelen naar Steven Bergwijn, dan zal er op de transfermarkt nog meer geld moeten worden verdiend”, aldus Ajax-watcher Mike Verweij van de ochtendkrant.

Geruchten over belangstelling van Ajax voor Bergwijn zijn niet nieuw. Al toen de Oranje-international voor PSV uitkwam schreef De Telegraaf veelvuldig over vermeende Amsterdamse interesse, al bracht Ajax zover bekend nooit een bod uit. In mei sprak Verweij, ook al de verwachting uit dat Overmars deze zomer zal proberen om Bergwijn los te weken. Nuno Espírito Santo, de nieuwe trainer van Tottenham Hotspur, zou de Nederlander echter niet kwijt willen.

Volgens Verweij is het rondom Nicolás Tagliafico en David Neres ‘op dit moment oorverdovend stil’ en het verschil tussen vraag en aanbod inzake André Onana blijft ruim vijf miljoen euro bedragen: Ajax wil minimaal tien miljoen euro voor de keeper, terwijl Olympique Lyon vijf miljoen euro heeft geboden.

Verweij merkt op dat Ajax derhalve bij een eventueel hoger bod van Stade Rennes op Édson Álvarez mogelijk alsnog overstag gaat. Het eerste bod van achttien miljoen euro van de Franse club werd door Overmars van tafel geveegd. “Het wordt daardoor interessant om te zien hoe hard het ’nee’ blijft klinken. ( . . . ) Is het voor Ajax verantwoord nóg meer geld te weigeren als Rennes met een verhoogd bod terugkomt? Dreigt dan een Nicolai Jörgensentje, die voor zeventien miljoen euro naar Newcastle United kon, maar door Feyenoord aan zijn contract werd gehouden?”

Verweij baseert het transferbudget van in ieder geval vijftien miljoen euro op de zekerheid van de deelname aan de groepsfase van de Champions League. Dat is goed voor veertig miljoen euro aan gegarandeerde inkomsten. De (uitgestelde) transfersommen voor Lassina Traoré, Razvan Marin, Kjell Scherpen en Noa Lang zijn meevallers en kunnen ook deels worden aangewend voor versterkingen, aldus Verweij.

Related posts