Jong Ajax verliest van FC Emmen, Heitinga maakt zich geen zorgen

Jong Ajax heeft zaterdagmiddag met ruime cijfers verloren van FC Emmen maar voor trainer John Heitinga zijn er geen zorgen. Voor Heitinga was het de eerste keer dat hij als hoofdtrainer van Jong Ajax een wedstrijd meemaakte. Na het duel toonde hij zich enthousiast over het seizoen dat eraan komt.

Met onder meer Devyne Rensch, Jay Gorter, Kian Fitz-Jim, Sontje Hansen en Naci Ünüvar in het elftal kwam Jong Ajax niet goed uit de verf maar voor Heitinga kwam dat niet als een verrassing. ‘Je ziet dat iedereen goed kan voetballen, maar je kan van dit soort wedstrijden leren dat het op details aankomt: de aannames, veldbezetting, keuzes. Het is goed dat je daar nu tegen aanloopt. We gaan er samen een goed plan voor maken zodat we Ajax op een hele goede manier gaan vertegenwoordigen’. In Emmen wist Ar’Jany Martha het doelpunt voor Jong Ajax te scoren terwijl de thuisploeg vier keer doel wist te treffen.

Opstelling Jong Ajax: Gorter, Regeer, Yah, Rensch, Salah-Eddine, Fitz-Jim, Rasmussen, Warmerdam, Hansen, Hlynsson, Martha

Wissels: Dirksen, Hillen, Musampa, Douglas, De Waal, Ünüvar, Van der Sloot, Kjaer Jensen

Related posts