Driessen: ‘Ajax wil Berghuis over twee jaar weer verkopen’

Ajax heeft zich gemeld voor Steven Berghuis. Volgens Telegraaf-journalist Valentijn Driessen heeft Ajax Berghuis in het vooruitzicht gesteld dat hij over twee jaar kan worden doorverkocht. volgens Driessen is de kans groot dat Berghuis inderdaad Feyenoord verruilt voor Ajax.

Tijdens het programma De Oranjezomer legt Driessen uit waarom berghuis interessant is voor Ajax. De Feyenoord-aanvoerder heeft een gelimiteerde afkoopsom van vier miljoen euro in zijn contract staan. ‘Ajax geeft hem bijvoorbeeld een vierjarig contract. Over twee jaar verkoopt Overmars hem dan, dat is Berghuis in het vooruitzicht gesteld. Ajax verkoopt hem dan gewoon voor vier, vijf of zes miljoen en dan maken ze waarschijnlijk nog steeds winst’, aldus Driessen. Het is zelfs volgens Driessen niet uitgesloten dat Berghuis ook nog meedeelt in de winst die Ajax over twee jaar dan eventueel op hem maakt.

Berghuis dient, volgens Driessen, bij Ajax als alternatief voor de Brazilianen Neres en Anthony: ‘Neres gaat weg en Antony gaat naar de Olympische Spelen, ondanks dat dit eigenlijk niet mocht van Ajax. Doordat ze nu Berghuis gaan binnenhalen, laat Ajax Antony alsnog gaan’, aldus Driessen.

Waarom Berghuis bovendien voor Ajax zou kiezen? ‘Berghuis gaat bij Ajax veel meer verdienen en in de Champions League voetballen. Hij gaat sportief gewoon voor het hoogste’, aldus Driessen.

Related posts