Sulemana voor medische keuring in Amsterdam maar nog lang geen wite rook

Kamaldeen Sulemana is momenteel in Amsterdam in afwachting van de medische keuring bij Ajax, zo meldt De Telegraaf. Volgens de krant is een transfer van de Ghanese buitenspeler naar Ajax echter nog verre van zeker. Volgens de krant worden de komende uren en dagen cruciaal in de strijd om de handtekening van de aanvaller. De medische keuring is nog niet ingepland. De Ghanees verblijft weliswaar in Amsterdam, maar zou vooralsnog enkel en alleen door Marc Overmars rondgeleid worden door de Johan Cruijff ArenA en op Sportpark de Toekomst.

Ajax is met FC Nordsjaelland al tot een akkoord gekomen over een transfersom van naar verluidt vijftien miljoen euro en wil Sulemana een vier- of vijfjarig contract laten tekenen, maar zijn zaakwaarnemers lijken vooralsnog het niet eens met de commissie die zij op gaan strijken . Bovendien zou er toch nog steeds serieuze concurrentie van andere grote buitenlandse clubs zijn waarvan Manchester United de voornaamste lijkt.

‘Het laatste wat ik gehoord heb is dat Kamaldeen zijn opties op dit moment overweegt en dat al een tijdje doet’, vertelt zijn huidige trainer Flemming Pedersen tegenover het Deense medium Bold. ‘Het is aan hem. Ik denk dat hij bezig is met veel dingen onderzoeken en kijken wat welke clubs hij nog wil bezoeken voordat hij zijn definitieve beslissing neemt. Ik verwacht in ieder geval niet dat hij hier gaat spelen volgend seizoen.’

Ook het Deense medium Ekstrabladet schrijft, net als De Telegraaf, over de druk van Manchester United. De Engelse topclub heeft serieuze interesse in de aanvaller, maar wacht nog af tijdens het EK. Tegelijkertijd zou Ajax de komst van Sulemana graag in een rap tempo forceren.

Related posts