Live Ajax – FC Emmen: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat zondag de thuiswedstrijd tegen FC Emmen op het programma en daarin kan de 35ste landstitel definitief aan de prijzenkast worden toegevoegd. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax speelde in haar historie slechts zeven duels tegen FC Emmen. Dit seizoen eindigde de wedstrijd in Emmen in een 0-5 overwinning voor Ajax. FC Emmen vinden we momenteel terug op een zestiende plaats met 24 punten uit 30 wedstrijden. Ajax is koploper met 76 punten uit 30 wedstrijden en heeft vandaag aan een punt genoeg om de 35ste landstitel binnen te slepen.

Blom aangewezen als arbiter
Kevin Blom is door de KNVB aangewezen als arbiter bij deze wedstrijd. Blom zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Goossens en Strijker. Vierde official is Bos en Van der Eijk zal fungeren als VAR. Ajax – FC Emmen begint zondag om 14;30 uur.

Ten Hag komt met sterkste opstelling
Ajax heeft zondag aan een punt genoeg om kampioen te worden maar van onderschatting is geen sprake. FC Emmen is namelijk bezig met een geweldige opmars. Waar de ploeg de eerste 22 wedstrijden niet wist te winnen in de competitie, lijkt de ploeg nu niet meer te kunnen verliezen. Acht wedstrijden op rij is er al niet verloren. Volgens het AD stuurt Erik ten Hag zijn sterkste elftal de wei in.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Devyne Rensch, Jurrien Timber, Lisandro Martinez, Nico Tagliafico, Edson Álvarez, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, Antony, Sebastien Haller, Dusan Tadic.

Halsema: ‘Geen huldiging bij Ajax-titel; denken na over alternatieve huldiging’
Als Ajax zondag officieel kampioen van Nederland wordt, dan zal er geen huldiging plaats vinden in Amsterdam. Dat heeft burgemeester Femke Halsema donderdagmiddag laten weten in de commissievergadering Algemene Zaken. Waar er vorige week, tijdens de wedstrijd van Ajax tegen AZ, nog 7.500 supporters welkom waren in de Johan Cruijff Arena, blijft het stadion komende zondag dus leeg. Het is ook niet toegestaan dat groepen Ajax-supporters zich buiten het stadion gaan verzamelen. Om dit te voorkomen, denkt het gemeentebestuur na over een alternatieve huldiging. ‘Ajax denkt na over een alternatieve huldiging. die op televisie te zien is. Als stad zullen we, mocht Ajax officieel kampioen worden, zichtbaar maken hoe ongelofelijk trots we zijn op onze ploeg’, aldus Halsema. De mededeling vanuit het kabinet dat de stadions dit weekend leeg moeten blijven, zorgde ook bij de KNVB en andere clubs voor verontwaardigde reacties.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts