Halsema: ‘Geen huldiging bij Ajax-titel; denken na over alternatieve huldiging’

Als Ajax aankomende zondag officieel kampioen van Nederland wordt, dan zal er geen huldiging plaats vinden in Amsterdam. Dat heeft burgemeester Femke Halsema donderdagmiddag laten weten in de commissievergadering Algemene Zaken, zo meldt Het Parool. “Er kunnen in de stad geen momenten plaatsvinden waarop de huldiging gevierd wordt”, aldus Halsema tegenover de krant. “We zullen voorbereidingen treffen om mensen te ontmoedigen elkaar te treffen.”

Waar er vorige week, tijdens de wedstrijd van Ajax tegen AZ, nog 7.500 supporters welkom waren in de Johan Cruijff Arena, blijft het stadion komende zondag dus leeg. Het is ook niet toegestaan dat groepen Ajax-fans zich buiten het stadion gaan verzamelen. Om dit te voorkomen, denkt het gemeentebestuur na over een alternatieve huldiging.

“Ajax denkt na over een alternatieve huldiging. die op televisie te zien is. Als stad zullen we, mocht Ajax officieel kampioen worden, zichtbaar maken hoe ongelofelijk trots we zijn op onze ploeg”, aldus Halsema. De mededeling vanuit het kabinet dat de stadions aankomend weekend leeg moeten blijven, zorgde ook bij de KNVB en andere clubs voor verontwaardigde reacties.

Related posts