Lege ArenA bij kampioenswedstrijd door kabinet besluit: ‘Geen publiek welkom’

Er zijn komend weekend geen supporters welkom bij de wedstrijden in de Eredivisie, zo bevestigt de KNVB donderdagmiddag in een mail richting de Eredivisieclubs. Dit betekent dat Ajax de kampioenswedstrijd aanstaande zondag tegen Emmen in een lege Johan Cruijff ArenA moet afwerken. Enkel in de Keuken Kampioen Divisie wordt vrijdag in beperkte mate publiek toegelaten, als onderdeel van een eerdere pilot.

“Dit besluit is zeer teleurstellend”, laat de KNVB in een reactie weten op zijn website. “Alles is vorig weekend prima verlopen, net als in augustus en september, maar omdat de wetswijziging langer duurt vanwege redenen waar wij geen invloed op hebben, is er geen vervolg of continuïteit. In alle contacten van de KNVB, ECV en CED met Den Haag werd steevast aangegeven dat het voetbal juist een deel van de oplossing was. Als de succesvol verlopen pilot op deze wijze niet wordt gecontinueerd, dan kunnen we helaas alleen maar constateren dat deze pilot slechts een losse flodder was. Niet uitlegbaar richting de clubs en fans, zeker niet die onvolledige speelronde 36 van de Keuken Kampioen Divisie.”

Fabian Nagtzaam, directeur van de Supportersvereniging Ajax, baalt ervan dat Ajax in een lege Johan Cruijff ArenA aantreden. Afgelopen zondag tegen AZ zaten er immers nog 7500 supporters op de tribune. “Als SV Ajax vinden wij deze beslissing uiterst teleurstellend. Wij roepen al sinds augustus 2020 dat er testenevenementen zouden moeten plaatsvinden. Nu dit de laatste tijd eindelijk gebeurde en succesvol bleek, is een dergelijke beslissing voor ons niet uitlegbaar aan de achterban”, aldus Nagtzaam tegenover het Algemeen Dagblad.

Related posts