Live Ajax – FC Utrecht: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat vanavond de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. Deze wedstrijd werd op 7 februari afgelast wegens winterweer. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – FC Utrecht staat voorde vijftigste keer op het programma en daarvan wist Ajax er 39 te winnen. Dit seizoen troffen beide ploegen elkaar al drie keer. In een oefenwedstrijd won Ajax met 5-1, de uitwedstrijd in de competitie werd een 0-3 overwinning en in het bekertoernooi was Ajax in de Johan Cruijff Arena met 5-4 te sterk. FC Utrecht  vinden we terug op een zevende plaats met 43 punten uit 28 wedstrijden. Ajax is koploper met 72 punten uit 28 wedstrijden. Bij een overwinning op FC Utrecht kan Ajax aanstaande zondag landskampioen worden wanneer het AZ ontvangt in Amsterdam.

Lindhout aangewezen als arbiter
Allard Lindhout is door de KNVB aangewezen als arbiter bij deze wedstrijd. Lindhout zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Brondijk en Van Dongen. Martens is vierde official en Ruperti zal aantreden als VAR. Ajax – FC Utrecht begint vanavond om 18:45 uur.

Ten Hag op zijn hoede voor FC Utrecht
Trainer Erik ten Hag ziet het duel tegen zijn oude werkgever zeker niet als een tussendoortje. ‘Want dan schieten we ons zelf in de voet. FC Utrecht heeft na de winterstop denk ik op Ajax en AZ na de meeste punten gehaald. De focus ligt er dan ook vol op ondanks dat we zondag een mooi feestje hebben gevierd. Ik heb met genoegen zitten kijken hoe hechte groep we weer hebben. Het was jammer dat we met drie bussen terug naar Amsterdam moesten, vanwege coronaregels. Maar de blijdschap was enorm, ook maandag nog. De beker is een belangrijke prijs. Die wilden we winnen en nu moeten we de volgende stap zetten’.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Devyne Rensch, Jurrien Timber, Lisandro Martinez, Nico Tagliafico, Edson Álvarez, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, David Neres, Sebastien Haller, Dusan Tadic.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts