Live RKC Waalwijk – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax gaat zondagmiddag op bezoek bij RKC Waalwijk en de wedstrijd in het Mandemakers stadion begint om 16:45 uur. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax treft RKC dit seizoen voor de derde keer. In de voorbereiding op het lopende seizoen won Ajax een oefenwedstrijd met 6-1 en in de competitie werd de thuiswedstrijd met 3-0 gewonnen. Het duel in Waalwijk staat voor de 25ste keer op het programma. RKC vinden we momenteel terug op een veertiende plek met 26 punten uit 28 wedstrijden. Ajax is koploper en heeft 69 punten behaald uit 27 wedstrijden.

Nijhuis aangesteld als arbiter
Bas Nijhuis is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Nijhuis zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Van Zuilen en Balder terwijl Van den Kerkhof zal fungeren als VAR.

Grim wil profiteren van vermoeidheid Ajax
Oud-Ajacied Fred Grim is momenteel de hoofdtrainer van de club uit Waalwijk en aangezien hij de punten hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie, is Ajax geen prettige tegenstander op dit moment. Toch ziet Grim kansen aangezien Ajax afgelopen donderdag nog in actie kwam tegen AS Roma. ‘Ajax is al een hele tijd goed in vorm en een heel volwassen ploeg. Maar ze hebben donderdag een zware Europese wedstrijd gespeeld. Misschien kunnen we profiteren van de vermoeidheid die dat met zich meebrengt’, aldus Grim.

Stekelenburg weer fit, Neres op de bank
Maarten Stekelenburg is hersteld van knieklachten waardoor hij in Waalwijk weer onder de lat staat, zo weet het AD te melden. Ook keert Sebastien Haller terug in de spits, gaat Tadic de linkerflank bespelen, en start David Neres op de bank.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Devyne Rensch, Jurrien Timber, Lisandro Martinez, Nico Tagliafico, Edson Álvarez, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, Antony, Sebastien Haller, Dusan Tadic.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts