Ajax wint van stug FC Groningen: 3-1

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met 3-1 gewonnen en de koppositie in de Eredivisie vaster in handen genomen. De bezoekers uit Groningen lieten zich zeker niet van het veld spelen en toonden aan dat de zesde plaats op de ranglijst verdiend is. Toch wist Ajax de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe te trekken.

Binnen vijf minuten had Ajax via Ryan Gravenberch een voorsprong te pakken. Dusan Tadic gaf een strakke voorzet die door Ryan Gravenberch werd ingeschoten. Oud-Ajacied Dankerlui had de voorsprong nog kunnen voorkomen maar het schot schampte zijn voet en de voorsprong van Ajax was een feit. Davy Klaassen was daarna tot tweemaal toe dichtbij de 2-0 maar mede dankzij een goed keepende Padt werd dit voorkomen. Aan de andere kant redde Maarten Stekelenburg prima op een kopbal van Mo El Hankouri. De aanvaller kopte een voorzet van Bart van Hintum prima in, maar Stekelenburg hield zijn doel schoon. In de tweede helft rook Groningen zijn kansen maar negen minuten na de thee vergrootte Ajax de marge alsnog. David Neres ontglipte aan de defensie van Groningen en gaf Haller een uitgelezen kans die dan ook werd benut door de lange spits. Tomás Suslov trof even daarna Stekelenburg in de korte hoek en in de tegenaanval kreeg Ajax een strafschop toegekend nadat Mike te Wierik hands maakte in de zestien. Dusan Tadic knalde de pingel echter hard tegen de onderkant van de lat maar kreeg door een ingreep van de VAR een tweede kans. Op de beelden was te zien dat Suslov te vroeg was ingelopen waardoor de bal opnieuw op de stip ging en Tadic nu wel de 3-0 op het bord schoot. Een rake kopbal van Ahmed El Messaoudi leverde FC Groningen in de slotfase nog een eretreffer op, maar verder kwam de ploeg van Danny Buijs niet.

Ajax – FC Groningen 3-1 (1-0)

‘6 Gravenberch 1-0
’54 Haller 2-0
’77 Tadic 3-0 (pen)
’84 El Messaoudi 3-1

Scheidsrechter: Higler
Gele kaarten: Kudus, Klaassen (Ajax), Te Wierik (FC Groningen)

Opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Jurrien Timber, Edson Alvarez, Lisandro Martinez, Nico Tagliafico, Davy Klaassen, (/88 Zakaria Labyad), Mohammed Kudus, (/63 Jurgen Ekkelenkamp), Ryan Gravenberch, David Neres, (/78 Antony), Sebastien Haller, Dusan Tadic. (/78 Oussama Idrissi)

Opstelling FC Groningen: Padt, Van Hintum, (/83 J van Kaam), Te Wierik, (/74 Dammers), Dankerlui, Itakura, Lundqvist, (/74 El Messaoudi), D van Kaam, (/83 Schreck), El Hankouri, Suslov, Da Cruz, Abraham (/46 Joosten)

Related posts