Ajax gekoppeld aan Young Boys in achtste finale Europa League

Ajax neemt het in de achtste finale van de Europa League op tegen Young Boys, zo heeft de loting in Nyon uitgewezen. De wedstrijden staan voor 11 en 18 maart op het programma en worden gespeeld om 18.55 uur en 21.00 uur. Ajax speelt eerst een thuiswedstrijd in de Johan Cruijff Arena.

Dat Ajax de Zwitsers zeker niet moet onderschatten blijkt wel. Young Boys wist namelijk voor een verrassing te zorgen in de vorige ronde tegen het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Zowel thuis als uit werden de Duitsers verslagen. Vorige week werd het in Zwitserland spectaculair 4-3. Afgelopen donderdagavond volgde een 0-2 zege voor de ploeg van trainer Gerardo Seoane.

Young Boys versloeg eerder in de play-offs Tirana uit Albanië met 3-0. In de groepsfase die volgde werd twee keer verloren van AS Roma (1-2 en 3-1). Tegen CFR Cluj werd een keer gelijkgespeeld (1-1) en een duel gewonnen (2-1). CSKA Sofia werd twee keer op een nederlaag getracteerd: 3-0 en 0-1.

De volledige loting
Ajax – Young Boys
Dinamo Kiev – Villarreal
AS Roma – Sjachtar Donetsk
Olympiakos – Arsenal
Dinamo Zagreb – Tottenham Hotspur
Manchester United – AC Milan
Slavia Praag – Rangers FC
Granada – Molde FK

Related posts