Nederland nadert plaats zeven op UEFA coëfficiëntenlijst door zege Ajax

Nederland heeft zijn positie op de UEFA rankinglijst dankzij de overwinning van Ajax op Lille en plaatsing voor de achtste finales van de Europa League flink verstevigd. . Deze lijst is bepalend voor het aantal clubs dat mag uitkomen in de Champions League en Europa League per land en wie rechtstreeks geplaatst is dan wel voorronden moet spelen. 

De nummers 8 en 9 op de ranglijst hebben recht op evenveel Europese tickets. Het is vooral van belang dat Nederland zijn plek in de top 10 behoudt, aangezien in dat geval de kampioen van de Eredivisie in 2022 in alle gevallen rechtstreeks de Champions League ingaat. Die missie lijkt wel geslaagd want zowel nummer 9 België als nummer 10 Oostenrijk hebben geen deelnemers meer dit seizoen in Europa. Schotland ligt op ruime achterstand en lijkt Nederland niet meer in te kunnen gaan halen. Nederland kan nog wel een plek stijgen als Ajax er in slaagt nog punten te pakken dit seizoen in Europa. Nummer 7; Rusland heeft namelijk ook geen deelnemers meer en staat op slechts .382 punten van Nederland.

Hieronder de UEFA coëfficiëntenlijst met in de eerste vier kolommen de punten van de vorige jaargangen vanaf 2016/2017. In kolom vijf het huidige seizoen 20/21 en in kolom 6 het totaal aantal punten. In de laatste kolom staat het aantal teams dat er van dat land nog in Europees verband actief zijn dit seizoen / hoeveel teams er dit seizoen in totaal deelgenomen hebben Europees.

Related posts