Ajax met late treffers langs Willem II: 3-1

Ajax heeft donderdagavond de thuiswedstrijd tegen Willem II met 3-1 gewonnen maar gemakkelijk ging dat zeker niet. Brian Brobbey was uiteindelijk als invaller de verlosser door zelf te scoren en een prima assist te geven op Dusan Tadic.

Eerder dit seizoen bleek Willem II al een taaie tegenstander en wist de ploeg aan de thuiswedstrijd tegen Ajax een punt over te houden (1-1). Bij Ajax was er opvallend genoeg geen basisplek voor aanvoerder Tadic, die rust kreeg in aanloop naar de topper met AZ. Jurriën Timber en Edson Alvarez daarentegen stonden wel aan de aftrap. In de eerste helft hield Willem II eigenlijk gemakkelijk stand en zag het alleen een schot van Daley Blind van richting worden veranderd door Haller waardoor de bal op de lat vloog. Niet veel later leek Davy Klaassen de score te openen maar hij gunde de geschrokken Timber de kans en die wist doelman Brondeel niet te verschalken. Oud-Ajacied Che Nunnely zette daarna Andre Onana nog aan het werk maar beide ploegen ging met 0-0 richting de kleedkamer.

In de tweede helft kwam Tadic als vervanger van Promes in het veld en dat resulteerde in de voorsprong. Tadic nam een hoekschop die via Haller en Alvarez voor de voeten kwam van Davy Klaassen, en die bedacht zich uiteraard geen moment. Echter kon Ajax niet lang genieten van de voorsprong want de Tilburgers wiste de 1-1 te scoren via Pavlidis. Een volgende tegenvaller was het uitvallen van Nicolás Tagliafico met een vervelende oogblessure. Uiteindelijk werd Brian Brobbey de verlosser voor Ajax want uit een voorzet van Tadic schoot hij Ajax op voorsprong. Niet veel later deden beide heren het andersom en bediende Brobbey de aanvoerder die met een wippertje de wedstrijd in het slot gooide. Met de overwinning heeft Ajax nu een voorsprong van vier punten op nummer twee PSV.

Ajax – Willem II 3-1 (0-0)

’51 Klaassen 1-0
’62 Pavlidis 1-1
’83 Brobbey 2-1