There are no ads, please add some


Klaas-Jan Huntelaar vertrekt definitief naar Schalke

Het hing al een aantal dagen in de lucht maar nu is de kogel door de kerk: Ajax heeft overeenstemming bereikt met Schalke 04 over de transfer van Klaas Jan Huntelaar naar de Duitse club, zo meldt Ajax via de officiële website. De overgang is per direct. Het contract van de spits liep bij Ajax nog tot en met 30 juni 2021.

Huntelaar speelde sinds het seizoen 2017-2018 bij Ajax en kwam in de periode van 2006 tot en met 2008 ook al uit voor de club. De 37-jarige Huntelaar werd in 2019 landskampioen met Ajax. Daarnaast won hij als Ajacied in 2006, 2007 en 2019 de KNVB Beker en in 2007 en 2019 de Johan Cruijff Schaal.

“Het was de wens van Klaas Jan om deze laatste vier maanden van zijn carrière Schalke te helpen behoeden voor degradatie uit de Bundesliga. Wij vonden het naar hem toe belangrijk om dit door te laten gaan en lossen zijn vertrek met Lassina Traoré en Brian Brobbey intern op. Wij gunnen Klaas Jan deze transfer en bedanken hem hartelijk voor alles wat hij voor Ajax heeft betekend”, aldus Marc Overmars.

Huntelaar was vorige week donderdag nog van grote waarde voor Ajax in de uitwedstrijd tegen FC Twente. Hij kwam in de 89e minuut, bij een 1-1-stand, binnen de lijnen en zorgde met twee goals hoogstpersoonlijk voor een 1-3-zege. Het bleken zijn laatste speelminuten voor Ajax. Huntelaar miste de Klassieker van zondag door een kuitblessure.

In Gelsenkirchen gaat Huntelaar ook op voor zijn tweede dienstverband, hij speelde in het buitenland ook voor Real Madrid en AC Milan. Huntelaar kiest met Schalke 04 voor, naast Ajax, zijn andere grootte liefde, die hij graag wil helpen in de strijd tegen degradatie. Hij speelde van 2010 tot 2017 al voor de Duitse club, die in een sportieve én financiële crisis verkeert. De zevenvoudig landskampioen won dit seizoen pas één keer en staat met zeven punten onderaan in Duitsland.

“Ik wil een rol spelen bij de handhaving van de club”, zegt Huntelaar dinsdag bij de bevestiging van zijn transfer op de website van Schalke 04. “Schalke 04 hoort in de Bundesliga en het is onze verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat dat zo blijft.”

De overgang van Huntelaar komt niet als een verrassing. Hij liet vorige week weten dat er concrete belangstelling van Schalke 04 was en in de afgelopen dagen meldden media in binnen- en buitenland dat hij de keuze had gemaakt om te vertrekken. Maandag was de medisch gekeurd bij Schalke en dinsdag werd de transfer afgerond.

Voor Schalke scoorde Huntelaar in zeven seizoenen al 126 keer in 240 officiële wedstrijden en daarmee beleefde hij een succesvolle periode bij de ‘Königsblauen’. Bij Ajax, waarvoor hij ook twee periodes uitkwam, blijft de teller van Huntelaar staan op 158 goals in 257 duels.

Gerelateerde posts