Ten Hag wil hem houden, Haller wil hem overhalen maar Huntelaar weet het nog niet

Klaas-Jan Huntelaar gaf onlangs aan dat hij aan het eind van dit seizoen zijn actieve voetbalcarrière gaat beëindigen. het is alleen de vraag waar dat hij dat zal doen. ‘Ik denk dat die keuze goed is geweest. Ik weet dat ik nog van waarde kan zijn, daar twijfel ik niet over.’ De plotse interesse van Schalke, die in degradatiegevaar zijn in de Bundesliga, verandert zijn besluit wat betreft stoppen niet. ‘Nu moet ik een keuze maken’, vervolgt Huntelaar tegenover de NOS. ‘Schalke heeft zich gemeld en ik moet nu kijken hoe of wat. Het is wel iets om over na te denken. Bij Ajax heb ik zesenhalf jaar gespeeld, bij Schalke zeven jaar. Het zijn twee mooie clubs. Alsof je moet kiezen tussen twee kinderen.’

Of Ajax de spits wil laten gaan? ‘Dat zou je aan Marc (Overmars, red.) moeten vragen. Ik denk het wel’, aldus de spits tegenover ESPN. Huntelaar vertelt dat hij al sprak met Overmars. ‘Toen zei Marc: we gaan kijken. Je moet proberen de juiste keuze te maken. Vooraf weet je dat nooit. Je weegt het af op gevoel. Waar ik naar neig? Het is lastig. Voor alles valt wat te zeggen. Ajax is een mooier einde met misschien een beker en een titel. Schalke heeft mij wat harder nodig. Ik ga er een nachtje over slapen. Eerst hier van genieten’, besluit Huntelaar.

Ook Ten Hag zag Huntelaar tegen Twente op de valreep de punten uit het vuur spelen. ‘Hij heeft het al vaker gedaan. Zijn afronding… Het is geweldig. Zijn beleving is een voorbeeld voor iedereen. Hij gaat ook nog op jacht naar een tweede.’ Wat vindt Ten Hag er van dat zijn goalgetter mogelijk toch nog vertrekt? ‘Dat is een keuze die hij moet maken. Ik hoop dat hij blijft. Ik gun Klaas-Jan alles. Hij heeft veel betekend voor mij, voor het team en voor Ajax. Maar ik ga er alles aan doen om hem in Amsterdam te houden.’

Als het aan Sébastien Haller ligt, gaat Klaas-Jan Huntelaar niet naar Schalke 04. ‘We zijn blij dat hij in ons team zit. Hij is belangrijker dan alleen aanwezig zijn in de kleedkamer. We zullen proberen om hem te behouden voor het team’, aldus Haller.

Related posts

1 Comment

  1. EugAjax

    Dat heb je natuurlijk of waarschijnlijk beter gezegd dat had je zelf in de hand Ten Hag. Als The Hunt weg wilt dan heb jij hierin gefaald om hem aan boord te houden. Hij had namelijk heel graag kampioen geworden met Ajax ! Maar denkt nu van grotere waarde te zijn voor een andere grote liefde van hem.

Comments are closed.