Derde shirt lekt uit, Ajax gaat met Bob Marley-tenue spelen

Afgelopen maandag wist het doorgaans betrouwbare Footy Headlines te melden dat Ajax volgend seizoen weer gaat spelen met het oude logo op het shirt. Vandaag komen zij opnieuw met een onthulling en dat betreft het derde shirt. Ajax lijkt voor het seizoen 2021/2022 het derde shirt op te gaan dragen aan Bob Marley.

Het gelekte shirt is afkomstig van het Twitter-account @hendocfc. In een tweet staat dat het voor zeventig procent zeker is dat dit het nieuwe derde shirt van Ajax wordt. Opvallend is wel dat het nieuwe derde shirt nog niet het oude logo bevat. Op onderstaande afbeelding is te zien dat het derde shirt zwart wordt, met rode logo’s en een kraag in de Rastafari-kleuren rood, groen en goud. Ook de sterren boven het Ajax-logo en de Adidas-strepen op de mouw zouden deze kleuren krijgen. Beide shirts zijn vooralsnog onbevestigde designs.

Related posts

10 Comments

 1. EugAjax

  Ik hoop maar dat het eerste shirt gerucht meer klopt dan deze. Wat heeft Ajax nu in godsnaam met Bob Marley te maken, behalve dan dat nummer dat alles wel goed komt aan begin tweede helft……

  Vooral die drie sterren in de Marley kleuren zou echt waanzinnig slecht zijn..

  1. De Nees

   Jonge, jij snapt er weer geen drol van. Kijk, de reden is omdat Bob en Johan op dezelfde dag zijn geboren, die dingen gebeuren gewoon hoewel toeval weer niet echt bestaat. De drie sterren verwijzen naar de Koning van Voetbal en de Koning van Reggae, de 3e ster was als voorbode voor al de kampioenschappen. De 4e ster komt ooit ook nog maar de Voorzienigheid wilde niet te ver vooruitlopen. Ajax is in de Griekse mythologie een held, in de Griekse iconografie werden sterren daarom ook gebruikt om kometen te verbeelden die een goddelijke status en een nieuwe betere tijd van hoop aankondigen. Zo werd de komeet, die werd geduid als Johans ziel in de hemel, ook wel de ster van Amsterdam genoemd. Rood staat voor die mooie verticale baan op het shirt, geel en groen voor de ergernis aan kakkerlak- en pisclubs maar ook voor ongelofelijke dombo supporters als jij.

   1. EugAjax

    Nou als we voor elk (bekende) persoon die op precies dezelfde dag als Johan is geboren plekje vrij moeten maken op het mooie Ajax shirt dan is het shirt wsl te klein.

    Liever heb ik dan verwijzingen naar magische Ajax iconen op het shirt. Dat gebral over sterren kan me ook gestolen worden. Wat mij betreft staan die drie sterren voor meer dan 30 kampioenschappen. Die kunnen dus wat mij betreft alleen maar van goud zijn of wit rood wit (een verwijzing naar het HELE Ajax shirt inclusief inderdaad die mooie rooie baan!

   2. De Nees

    Nou je snapt er nog steeds helemaal geen klote van. Alleen Bergkamp wilde als icoon ook op het shirt, de andere iconen vonden dat te veel eer tov Bob en Johan. Dit is ook de ware reden waarom Dennis is weggestuurd, hoogmoed en zo. Dat sterren verhaal maakt Ajax weer zo mythisch en dan noem jij dat gebral! maar daar moet je oog voor hebben, de ware supporter ziet dat.

    1. EugAjax

     Sorry ik was vergeten de ware supporter van Ajax juicht voor Bob Marley een zanger, een oerFeyenoorder Bosz en een kut PSVer Jonk toch ? ??gelukkig ben ik dan geen ware supporter De Nees…daar wil ik dan niet bijhoren.

     Geef mij maar mannen als Bergkamp, Van Basten, Rijkaard de echte clubmannen zeg maar.

     1. Moosie

      Eugje laat jij je in het echte leven ook zo denigreren of doe je dat alleen op internet ?
      Beetje masochistisch hè?

Comments are closed.