Ajax ook uit bij Liverpool onderuit door persoonlijke fout: 1-0

Ajax is er op Anfield Road niet in geslaagd om van Liverpool te winnen. Net als in Amsterdam, toen Tagliafico een eigen doelpunt scoorde en Ajax ook verloor met 1-0, ging Ajax ook op Anfield onderuit door een persoonlijke fout. Dit keer was het doelman André Onana. Een zeldzame fout van de doorgaans zo betrouwbare Kameroense keeper kostte Ajax na een klein uur spelen de wedstrijd. Onana liet een voorzet van Neco Williams lopen, maar had niet gerekend op Curtis Jones, die bij de tweede paal dankbaar binnentikte en naar later bleek daarmee ook de eindstand op het bord zette: 1-0.

Erik ten Hag had met Edson Alvarez in plaats van Zakaria Labyad gekozen voor een verdedigender middenveld, maar toch was het Liverpool dat binnen vijf minuten twee keer gevaarlijk was. Eerst schoot Jones van net buiten het strafschopgebied recht op Onana, en niet veel later trof de middenvelder met een geplaatst schot de paal. Ajax meldde zich halverwege de eerste helft een aantal keer voor het vijandelijke doel. Een kopbal van Davy Klaassen ging naast en een schot van Noussair Mazraoui werd door (derde) doelman Caoimhin Kelleher vakkundig tot corner verwerkt. Kort voor rust zette Liverpool nog een keer aan via Andy Robertson, maar de linksback schoot in het zijnet.

Na rust kwam het duel volop tot leven. Klaassen kopte in vrijstaande positie een voorzet van David Neres naast, terwijl aan de overkant Mo Salah zijn collega Williams in de weg liep bij een vrije schietkans voor de rechtsback. En een minuut voor de zo ongelukkige openingstreffer was Mazraoui nog dicht bij de 0-1, waarna Neres in de rebound de paal raakte. Kort nadat Onana er met een verkeerde inschatting voor zorgde dat Ajax tegen een achterstand aan keek, maakte ook Perr Schuurs bijna een kapitale fout. Onana trad hier echter handelend op door een te korte terugspeelbal van de Limburger van de voet van Salah af te plukken.

Met Labyad, Lassina Traoré én Klaas-Jan Huntelaar in de laatste minuten binnen de lijnen ging Ajax nog op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet meer. Huntelaar kreeg nog de grootste kans, maar Kelleher kon de kopbal van de routinier pareren.

Omdat Atalanta in dezelfde groep gelijkspeelde tegen FC Midtjylland (1-1) moet Ajax volgende week in de thuiswedstrijd tegen de Italianen winnen om door te gaan naar de achtste finales van de Champions League. Liverpool is daar inmiddels van verzekerd.