Ajax start Champions League met onverdiende thuisnederlaag tegen Liverpool

Ajax is de Champions League-campagne van dit seizoen gestart met een thuisnederlaag tegen Liverpool. Een eigen doelpunt van Nicolas Tagliafico leverde de ploeg van trainer Erik ten Hag een schlemielige verliesbeurt op: 0-1.

Ten Hag startte het duel met de Engelse kampioen met een wat verstevigde basiself. Lisandro Martinez startte naast Perr Schuurs centraal achterin en Daley Blind stond voor dat tweetal als extra controleur. Hij kreeg een belangrijke rol in de opbouw, waar Ten Hag voor Mohammed Kudus een rol als valse spits had uitgedacht. Dat plannetje kon echter al na zes minuten de prullenbak in, want na een duel met Fabinho moest Kudus met een knieblessure het veld verlaten. Quincy Promes verving hem.

de beste kans was voor Ajax. Na een slimme pass van David Neres schoot Promes van dichtbij op de uitgestoken voet van Liverpool-doelman Adrian. Die misser kwam Ajax duur te staan, want een minuut later was het 0-1. Een door Blind getoucheerde inzet van Sadio Mané werd door Nicolas Tagliafico ongelukkig in eigen doel gewerkt.

Toch leek Ajax met 1-1 te gaan rusten, toen Neres Tadic lanceerde en de Serviër de bal over Adrian heen wipte. Met een artistieke actie haalde Fabinho de bal nog net voor de doellijn weg. Davy Klaassen was na de hervatting binnen de minuut heel dicht bij de 1-1, maar de zomeraanwinst zag zijn schot op de paal uiteenspatten. Uit een snelle counter na een uur spelen was wederom Promes dicht bij de gelijkmaker, maar de invaller kon net niet lekker uithalen na een pass van Mazraoui.

Aan de andere kant was er weinig gevaar voor Onana. Georginio Wijnaldum kopte echter rakelings over maar ondanks dat Ajax nog meer naar voren speelde op jacht naar de gelijkmaker gaf men achterin nauwelijks iets weg. Met Jurgen Ekkelenkamp, Zakaria Labyad, Lassina Traoré én Klaas-Jan Huntelaar stuurde Ten Hag alle aanvallende troeven die hij had het veld in, maar het mocht ondanks het vele aandringen in de slotfase (en een flinke kans voor Ekkelenkamp) niet baten en dus gingen de drie punten onverdiend mee naar Liverpool.

De basiself van Ajax

Kudus moet na amper zes minuten al geblesseerd het veld verlaten

Blind versus Wijnaldum

Schuurs stopt Mane af

En Tagliafico is Salah eigenlijk gewoon de baas

Ook Neres verzet veel verdedigend werk

Maar uiteindelijk staat een prima Ajax toch met lege handen

Ajax-Liverpool 0-1 (0-1)
35. Nicolás Tagliafico 0-1(eigen doelpunt)

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui, Schuurs (84.Traoré), Martínez, Tagliafico; Klaassen (73.Ekkelenkamp), Blind (84.Huntelaar), Gravenberch, Kudus (9.Promes); Neres (73.Labyad), Tadić.

Opstelling Liverpool:
Adrián; Alexander-Arnold, Fabinho, Gomez, Robertson; Wijnaldum, Jones (46.Henderson), Milner; Salah (60.Shaqiri), Firmino (60.Jota), Mané (60.Minamino).

Related posts

1 Comment

  1. De Nees

    Wat een klote pot. Het is dat Liverpool zo slordig was, creëerden zelf niks maar waren gewoon niet scherp tegen een slappe tegenstander, zelfs later met een B-elftal bleven ze makkelijk overeind. Ajax had wat toevallige kansen, het leek voor de rest nergens op, middenveld werd 90 minuten lang overlopen. En tactisch onbenul ten Hag had weer geen idee met zijn wissels, iedereen deed maar wat. Labyad is geen voetballer, da’s een ballenjongen. Schuurs had zijn gebruikelijke dodelijke foutjes, dat gaat er nooit meer uit, je hebt het of je hebt het niet. Promes hopeloos uit vorm en een trainer die tactisch maar wat doet. Et voila.

Comments are closed.