Klaasssen, Mazraoui, Antony en Labyad allen fit genoeg voor duel tegen Midtjylland

Ajax kan woensdag tegen FC Midtjylland vermoedelijk gewoon beschikken over Davy Klaassen (foto), Antony, Labyad en Nousair Mazraoui. Met dat goede nieuws kwam trainer erik ten Hag vanmiddag tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Champions League duel van woensdag tegen de Deense kampioen. 

Klaassen raakte zondag tijdens het duel tegen Heracles (5-0 winst) geblesseerd na een tik van Rai Vloet en moest zich vervolgens laten vervangen door Jurgen Ekkelenkamp. “Klaassen traint vanmiddag niet, maar ik hoop en verwacht dat hij morgen wel beschikbaar is”, aldus Ten Hag op de persconferentie. “Hij traint niet omdat het nog niet goed genoeg is. Maar wij verwachten dat het herstel zich zo ontwikkelt dat het morgen wel goed is. Maar ik hou slag om de arm. Als hij beschikbaar is, gaat hij ook starten.”

Ook Mazraoui kampt met lichte klachten. De rechtsback werd tegen Heracles in de rust afgelost door Sean Klaiber. “Mazraoui gaat wel trainen”, aldus Ten Hag. “Ook dat moeten we gaan bekijken, maar ook daarvan is de verwachting dat hij wel beschikbaar is.” Labyad gaf eigenlijk zelf direct na de wedstrijd tegen hercles al aan te verwachten dat de blessure mee viel en dat hij gewoon kon spelen woensdag. Antony moest noodgedwongen het duel tegen heracles helemaal laten schieten maar is dus ook op tijd fit bevonden.

Alle coronatests negatief
Ten Hag deelt verder mee dat de uitslagen van de coronatests van de selectie van Ajax al binnen zijn. “Iedereen is beschikbaar”, zegt de coach. “Of die tests me slapeloze nachten bezorgen? Nee, geen slapeloze nachten, we zijn er inmiddels wel aan gewend. Maar het is wel prettig dat we op dit tijdstip al weten dat alle testen goed zijn, dat iedereen kan spelen.” Vlak voor de uitwedstrijd kregen de Amsterdammers te maken met elf positieve tests, maar die bleken veelal vals-positief.

Related posts